Predstava "Lolipop": Razgovor o seksu postaje sve kompliciraniji

Predstava "Lolipop": Razgovor o seksu postaje sve kompliciraniji Predstava "Lolipop": Razgovor o seksu postaje sve kompliciraniji
Foto: Milica Czerny Urban Foto: Milica Czerny Urban
Foto: Milica Czerny Urban Foto: Milica Czerny Urban

Nataša Antulov i Aleksandra Stojaković Olenjuk (Foto: Milica Czerny Urban)

Aleksandra Sojaković Olenjuk i Nataša Antulov za četvrtak 10. siječnja, u sklopu programa "ZAJC LAB" na adresi Delta 5 u Rijeci pripremaju premijeru predstave "Lolipop". Htjele su, govore autorice, da već u naslovu bude i smijeha i popa i seksualnih aluzija.

Riječ je o monodrami koja je, nakon predstave "Pristajanja" 2013. godine, drugi zajednički projekt mladih Riječanki. Sada već majke u tridesetim godinama, kažu kako su prijateljice i suradnice još od srednjoškolskih dana. 

Autorski projekt "Lolipop" problematizira društvenu uvjetovanost ljudske seksualnosti. "Čini nam se da je ponovno zaključana u iscrpljenosti, hiperindividualizaciji, pomanjkanju seksualnog odgoja, konzumerizmu i konzervativizmu", kažu autorice.

Predstavu izvodi Aleksandra Stojaković Olenjuk, dramaturgiju potpisuje Nataša Antulov, a režiju - zajedno. Što više o seksu govorimo, to ga manje ima, kažu. Poslušajte o čemu su sve govorile u našoj emisiji Kaf'e:

Kaf'e: Nataša Antulov i Aleksandra Stojaković Olenjuk, pripremila Neva Funčić

Komentari