Predstavljen projekt obilaznice oko Novog Vinodolskog

Predstavljen projekt obilaznice oko Novog Vinodolskog Predstavljen projekt obilaznice oko Novog Vinodolskog
Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka
Važni brojevi projekta (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka) Važni brojevi projekta (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Predstavljen je projekt gradnje obilaznice oko Novog Vinodolskog. Buduća obilaznica, točnije državna cesta, dugačka je devet kilometara i 800 metara, od toga je 6,5 kilometara na trasi buduće auto-ceste Rupa-Rijeka-Žuta Lokva, a tri kilometra su spojne ceste.

Nakon boravka na Krku, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u Novom Vinodolskom nazočio je predstavljanju projekta gradnje obilaznice oko grada.

Buduća obilaznica će se od Jadranske magistrale odvojiti u budućem čvorištu Selce, a na magistralu će se opet spojiti na čvoru Novi Vinodolski, u Povilama. Na trasi je nekoliko zahtjevnih objekata, a posebno se to odnosi na tunel Zagori i vijadukt Ričina.

Vrijednost izgradnje obilaznice, odnosno dionice Selce-Novi Vinodolski, je 300 milijuna kuna. Investitor su Hrvatske auto ceste, natječaj za gradnju bit će raspisan u veljači slijedeće godine, a gradnja, koja bi trebala biti završena u roku od dvije godine, trebala bi početi krajem 2.020. godine.

Poslušajte što su o važnosti obilaznice Novoga rekli gradonačelnik Velimir Piškulić i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković:

Nužno potrebna obilaznica, pripremio Josip Krmpotić

Komentari