Premijera baleta "U svakom slučaju": što s plesačima starijima od 40?

Premijera baleta "U svakom slučaju": što s plesačima starijima od 40? Premijera baleta "U svakom slučaju": što s plesačima starijima od 40?
Foto: HNK Zajc Foto: HNK Zajc
Foto: HNK Zajc Foto: HNK Zajc

Foto: HNK Zajc

Druga premijera Baleta HNK Ivana pl. Zajca, predstava "U svakom slučaju", na rasporedu je u subotu u 18 sati, u okviru programa Zajc Dance Lab. Realizirali su je koreograf Vigur Gurdu, dramaturginja Nina Gojić i vizualni umjetnik Mark Gutić Mižimakov, uz suradnju s kompozitoricom Jerinom Lokmer.

Upustili su se u istraživanje kako bi, zajedno i u suautorstvu s baletanima koji u Baletu HNK Ivana pl. Zajca Rijeka plešu već više od 20 godina, iznašli mogućnosti afirmativnog odaziva na problematiku koja proizlazi iz činjenice da se baletni plesači mogu umiroviti tek kad se približe dobi od 60 godina.

Baletani su se prisjetili dijelova baleta koje su otplesali za Balet HNK Ivana pl. Zajca Rijeka i te dijelove zajedno s autorskim timom složili u jedinstvenu cjelinu. Oni istovremeno izvode i stvaraju sjećanja, prisjećajući se pokreta koje su napravili već puno puta.

Komentari