Premijera HNK Zajc: Donizettijevi "Kazališni običaji i neuobičajenosti"

Premijera HNK Zajc: Donizettijevi "Kazališni običaji i neuobičajenosti" Premijera HNK Zajc: Donizettijevi "Kazališni običaji i neuobičajenosti"
Kad se stvari izokrenu (Foto: Antonela Galić / Radio Rijeka) Kad se stvari izokrenu (Foto: Antonela Galić / Radio Rijeka)
Foto: Antonela Galić / Radio Rijeka Foto: Antonela Galić / Radio Rijeka
Dario Bercich u glavnoj ženskoj ulozi Mame Agate (Foto: HNK Zajc) Dario Bercich u glavnoj ženskoj ulozi Mame Agate (Foto: HNK Zajc)
Foto: HNK Zajc Foto: HNK Zajc
Foto: HNK Zajc Foto: HNK Zajc
Foto: HNK Zajc Foto: HNK Zajc

Siniša Štork, Vanja Zelčić, Saša Matovina, Voljen Grbac, Dario Bercich, Sergej Kiselev, Marijana Prohaska (Foto: HNK Zajc)

Premijera komične opere "Le convenienze ed inconvenienze teratrali / Kazališni običaji i neuobičajenosti" Gaetana Donizettija bit će izvedena na pozornici HNK Ivana pl. Zajca ove subote u 19:30. Izvedba je na hrvatskom jeziku.

Izvedbom opere "Le convenienze ed inconvenienze teratrali / Kazališni običaji i neuobičajenosti" ravnat će Igor Vlajnić, a predstavu režira Aleksandar Nikolić. Na produkciji surađuju Opera te Talijanska i Hrvatska drama HNK Zajca.

Uz članove ansambla, na pozornici će biti i publika, a posebna je scenografska zanimljivost - luster nakićen do neukusa, spušten u gledalištu. Najintrigantniji komični efekt bit će nastup baritona Darija Bercicha, muškog pjevača u ženskoj ulozi mesarice s place, istaknuo je ravnatelj Opere Marin Blažević.

Blažević ističe da je riječ o jednoj od inozemnih rijetko izvođenih opera Gaetana Donizettija, koju su odlučili izvesti u Rijeci upravo zbog toga što je jedna od najkomičnijih opera ikad: "Opera koju bi mogli definirati kao antiopera ili kao opera o operi u kojoj se jedan provincijalni, marginalni operni ansambl pred raspadom bori za opstanak, ne samo svoj, nego i svojeg projekta i kazališta."

Više o komičnoj operi o hirovitim primadonama i kazališnim zakulisnim borbama možete doznati ovdje, a poslušajte i Blaževićevu izjavu:

Komentari