Premijerna izvedba "La Boheme" osvojila srca publike

Premijerna izvedba "La Boheme" osvojila srca publike Premijerna izvedba "La Boheme" osvojila srca publike
Foto: HNK Ivana pl. Zajca Foto: HNK Ivana pl. Zajca
Foto: HNK Ivana pl. Zajca Foto: HNK Ivana pl. Zajca
Foto: HNK Ivana pl. Zajca Foto: HNK Ivana pl. Zajca

Foto: HNK Ivana pl. Zajca

Raskošna glazba Puccinijeve opere "La Boheme", pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa i u režiji Fabrizia Melana sinoć je na premijeri u riječkom HNK Ivana plemenitog Zajca osvojila srca publike.

Anamarija Knego, pjevačica svjetskog glasa, koja svojom izvedbom prodire u najdublje kutke svakog gledatelja, utjelovila je nježnu, zaljubljenu, ali istovremeno i odlučnu Mimi koja zna voljeti, patiti, ali i pružiti prostor slobode voljenom muškarcu.

Lakoća njenih zapjeva, začudna čistoća njenih pianissima i čistih visina i iskrena jednostavnost nastupa, zarobila je čula publike. I sve je bilo podređeno glazbi i njenom glasu.

Uz nju, Aljaž Farasin, kao Rodolfo, muzikalne izvedbe i dobre glumačke postave, bio je mjestimično pretih, iako se glasovno otvorio u trećem i četvrtom činu. Sve pohvale i izvrsnom Robertu Kolaru, muzikalnom Luki Ortaru, razigranom Dariu Bercichu i vrckavoj Vanji Zelčić, kao i snažnom i dobro uvježbanom zboru Opere i malim pjevačima Dječjeg zbora "Kap".

Orkestar je pod suptilnim vodstvom maestra Ville Matvejeffa zvučao kompaktno, čisto, dinamički razrađeno i dramatski uvjerljivo snažno. Režija Fabrizia Melana bila je statična, s nekoliko pamtljivih slika, a scena, bez maštovitijeg dizajna svjetla, previše minimalistička.

No bogatstvo Puccinijeve partiture i izvrsni pjevači nagrađeni su dugotrajnim pljeskom zadovoljne publike.

Poslušajte osvrt, anketu među gledateljima i razgovor s Anamarijom Knego te Aljažom Farasinom u emisiji "Box In":

Anketa "La Boheme", pripremila Gloria Fabijanić Jelović

"La Boheme", pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Box In: Aljaž Farasin i Anamaria Knego, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari