Preminuo je Rajko Dujmić - legendarni skladatelj hrvatske pop glazbe

Preminuo je Rajko Dujmić - legendarni skladatelj hrvatske pop glazbe

Foto: Davorin Višnjić / Pixsell

Rajko Dujmić, hrvatski glazbenik, čovjek koji je iza sebe ostavio neke od najljepših skladbi u povijesti naše glazbe, izgubio je životnu bitku u 65. godini života. U utorak je preminuo u riječkom KBC-u. Na jedinicu intenzivnog liječenja na Sušaku smješten je nakon prometne nesreće prošloga tjedna.

"Tonka", "Plava košulja", "Ključ je ispod otirača",... "Moja domovina",... samo su neki od naslova koji ostaju trajno zapisani u povijesti hrvatske pop glazbe, baš kao i njihov autor, skladatelj i nekadašnji vođa benda Novi fosili Rajko Dujmić

Dujmić je u Zagrebu završio srednju glazbenu školu na smjeru violina, a onda i apsolvirao na Pedagoškoj akademiji. Klavijature je počeo svirati u rock sastavima "Grupa Marina Škrgatića", "Crno bijeli", "Klan" i "Zlatni akordi". Prva njegova autorska pjesma izvedena na Boom festivalu u Ljubljani. 

Većinu karijere proveo je u sastavu "Novi fosili", čija je najprodavanija ploča "Budi uvijek blizu" iz 1981. dosegnula dijamantnu nakladu s gotovo 500 tisuća primjeraka. Jedini solo album "Nizvodno od raja" objavio je 1993. godine, a prije jedanaest godina objavljena je Gold Collection s najboljim pjesmama koje je pisao za Nove fosile i za druge izvođače. 

Prošloga tjedna Dujmić je, prolazeći kroz Gorski kotar, izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u provaliju dubine 11 metara. Prevezen je u bolnicu na Sušaku u teškom stanju, a preminuo je od posljedica ozljeda.

Komentari