Preminuo legendarni riječki sportski novinar Orlando Rivetti

Preminuo legendarni riječki sportski novinar Orlando Rivetti

Orlando Rivetti (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Jedan od najpoznatijih i najuglednijih hrvatskih sportskih novinara Orlando Rivetti preminuo je danas u Rijeci u 69. godini, javio je Jutarnji list. Dugogodišnji kolumnist Novog lista, vodeći kroničar sporta u Rijeci i na Kvarneru, bio je jedan od najvažnijih komentatora nogometa i košarke u zemlji.

Orlando Rivetti je postao svojevrsni sportski i novinarski brend. Radio je i u Jutarnjem listu i Sportskim novostima, a bio je i voditelj popularne emisije na riječkom Kanalu Ri. Izvještavao je s brojnih europskih i svjetskih prvenstava u nogometu i košarci, kao i s pet Olimpijskih igara.

Godine 1996. nagrađen i godišnjom nagradom Hrvatskog zbora sportskih novinara za pisano novinarstvo, a 2012. godine je dobio i nagradu za životno djelo.

Izraze sućuti obitelji je uputio predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković

"Poštovana obitelji Rivetti, s tugom sam primio vijest da nas je napustio gospodin Orlando Rivetti. Molim vas da, uime Hrvatskoga sabora i osobno, primite izraze najiskrenije sućuti. Gospodina Rivettija pamtit ćemo kao jednog od najistaknutijih hrvatskih sportskih novinara, koji je u dugogodišnjoj novinarskoj karijeri bio vodeći kroničar brojnih sportskih događaja u Hrvatskoj," napisao je Jandroković.

"Svojom stručnošću, poznavanjem i promocijom brojnih sportova isticao se u hrvatskom sportskom novinarstvu te zbog toga bio zaslužno višestruko nagrađivan. Njegova strast prema sportu i visoko profesionalno izvješćivanje mogu biti primjer mnogim mlađim novinarskim naraštajima. Primite još jednom, poštovana obitelji Rivetti, izraze iskrene sućuti," stoji u brzojavu predsjednika Hrvatskog sabora.

Na društvenim mrežama mnogi su se prijatelji i suradnici oprostili od velikog Orlanda.

Komentari