Pretplatite se za novu sezonu u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka!

Pretplatite se za novu sezonu u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka! Pretplatite se za novu sezonu u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka!
Foto: GKL Rijeka Foto: GKL Rijeka

Ansambl priprema predstavu Avanture maloga Juju (Foto: GKL Rijeka)

Sezona u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka bliži se kraju. Riječki lutkari zaključit će je krajem kolovoza gostovanjem na prestižnom međunarodnom lutkarskom festivalu Mobarak u Teheranu, s predstavom "Wanda Lavanda". A nova sezona?

Prije gostovanja u Teheranu, riječki lutkari s predstavom "Četiri godišnja doba" nastupaju, u subotu, 14. srpnja, na dječjem festivalu malih i minijaturnih scena Džep, u Brseču.

Ove sezone riječki lutkari gostovali su 49 puta, a održali su 381 program: 346 predstava, 15 izvedbi umjetničko-edukativnog projekta Lutkofor, 17 lutkarskih radionica, tri izložbe i jednu instalaciju. Bilježe 37.854 posjetitelja i polaznika radionica, a njihovu uključujući izložbu na Korzu vidjelo je bar 10 tisuća prolaznika. 

Na konferenciji za novinare najavljena je i nova kazališna sezona 2018./2019. čija je tema "Odrastamo hrabro u kazalištu". Bavit će se svim izazovima odrastanja te će kroz svoje izvedbe pružiti oslonac i podršku i velikima i malima u tom zahtjevnom procesu.

U novoj kazališnoj sezoni odlučili su preispitati što znači odrastati danas te publici dati oslonac i podršku u surazumijevanju važnog životnog trenutka s kojim se svi susrećemo. "Sezona hrabrog odrastanja donosi različite likove i karaktere na scenu, ali i neke smjele i nove poteze“, istaknula je ravnateljica GKL Rijeka Magdalena Lupi Alvir.

Jedna od novosti nove sezone su pretplate: paketi za osnovne škole naziva Tintilinić i Gulliver su u prodaji do kraja rujna, a obiteljski sezonski paketi, Praščići i Maslačak, u prodaji su do 13. listopada 2018. godine.

Uz bogat reprizni repertoar i radionički program, stižu i novi naslovi: rujanske "Avanture maloga Juju" autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz, prema stihovima i skladbi istoimene pjesme autora Žarka Roje i Petra Bergama, režira Renata Carola Gatica; za veljaču je planirana premijera autorskog projekta Ksenije Zec i Saše Božića "Tajna starog ormara" u koprodukciji s Kazališnom družinom Pinklec, Čakovec.

Za proljeće je najavljena i premijera mladih umjetnika-lutkara kojima će kroz natječaj LUTKOLAB, dio programa EPK Rijeka 2020 Dječja kuća, GKL Rijeka omogućiti rad u profesionalnim uvjetima i producirati predstavu. 

U ožujku nove sezone možemo očekivati i obnovu višestruko nagrađivane predstave "Šuma Striborova" Ivane Brlić Mažuranić i redatelja Laryja Zappije.

23. Međunarodna revija lutkarskih kazališta će, u studenom, u Rijeci okupiti 18 lutkarskih i kazališnih predstava za djecu i starije, a ove će godine i razni programi programske linije Dječja kuća EPK Rijeka 2020 dobiti svoje mjesto na Reviji.

Komentari