Pridružite se tetama i barbama pričalicama u Dječjoj bolnici Kantrida!

Pridružite se tetama i barbama pričalicama u Dječjoj bolnici Kantrida!

Doc.dr. Maja Opašić (Portić), Dragica Marač (PGŽ), Ankica Perhat (Grad Rijeka), Andrea Silić Švonja (GKR) i voditeljica projekta Tamara Milovanović (Foto: Antonela Galić / Radio Rijeka)

Riječka Udruga Portić i ove sezone traži volontere, tete i barbe pričalice, koji će u sklopu projekta "Pripovjedač/ica za laku noć" u Dječjoj bolnici Kantrida pričama svake večeri od 19 do 20 sati djeci uljepšati i olakšati boravak u bolnici.

Na godinu oko 150 volontera malim bolesnicima na hematologiji, onkologiji, dječjoj kirurgiji te Zavodu za bolesti srca pričaju priče. Zainteresirani, stariji od 16 godina, prijavnice mogu pronaći na mrežnim stranicama Udruge Portić, a seminar za volontere održat će se u Rijeci od 10. do 12. listopada.

Gradska knjižnica Rijeka, uz Grad Rijeku i Primorsko-goransku županiju te Ministarstvo zdravlja, podržava projekt koji se u Dječjoj bolnici na Kantridi provodi osmu godinu zaredom. Volonteri imaju pravo na besplatno članstvo i edukaciju u Gradskoj knjižnici te na posudbu osam knjiga. Osim u Rijeci, projekt "Teta pričalica" zaživio je u Splitu i Zagrebu.

U povodu 10. obljetnice djelovanja udruge, uskoro izlazi monografija "Portić - sigurna lučica dječjih srca", a bit će predstavljena 26. listopada u 18 sati u Gradskoj vijećnici u Rijeci. Poslušajte što još o radu udruge kaže voditeljica projekta Tamara Milovanović:

Komentari