Prilika za umjetnike u novim tehnologijama komunikacije

Prilika za umjetnike u novim tehnologijama komunikacije

S prošlogodišnje izložbe radova izabranih na istom natječaju (Foto: Davor Višnjić / Pixsell)

Zagrebački Muzej suvremene umjetnosti i T-Hrvatski Telekom objavili su natječaj za dodjelu četiriju nagrada domaćim umjetnicima za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti. Natječaj će biti otvoren od 1. do 31. prosinca.

Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr namijenjena je umjetnicima koji se bave novim tehnologijama komunikacije, multimedijskom proizvodnjom slike i zvuka, izvijestio je MSU. U razmatranje će ući radovi koji se bave, s jedne stane, medijskom umjetnošću, kao što su video, eksperimentalni film i internetska umjetnost, a s druge strane područjem presijecanja umjetnosti i tehnologije, poput robotičke i elektroničke umjetnosti. 

Pozivaju se i umjetnici koji pomiču granice tradicionalnih medija u odnosu na vizualne umjetnosti i društvena zbivanja ili pak oni čija djela nastaju sintezom različitih izričaja i tehnika. Natječaj je i pozivnog karaktera, a imena pozvanih umjetnika bit će naknadno objavljena. 

Radove će ocjenjivati i odabirati međunarodno stručno povjerenstvo. Bit će dodijeljene otkupne nagrade - prva u iznosu 50 tisuća kuna, druga je 45 tisuća kuna, a treća 40 tisuća kuna. Nagrađeni radovi postat će dijelom zbirke MSU-a. Nagrada publike, deset tisuća kuna, isplatit će se umjetniku čiji rad osvoji najviše glasova posjetitelja izložbe selektiranih radova. Ta nagrada nije otkupna. 

Komentari