Privremeno zatvorena Dječja knjižnica Stribor zbog priprema za preseljenje

Privremeno zatvorena Dječja knjižnica Stribor zbog priprema za preseljenje

Foto ilustracija: Duško Jaramaz / Pixsell

Omiljeni Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka zatvara se do početka kolovoza kako bi se obavio čitav niz stručnih priprema za buduće preseljenje u Dječju kuću u kompleksu Benčić, planirano za ljeto sljedeće godine.

Svi koji moraju knjige vratiti u Dječji odjel Stribor moći će to i učiniti u prostoru do samog odjela, tzv. Labosu ili Stakleniku, i to u prvom tjednu zatvaranja, a nakon toga će ih moći ubaciti u kutiju ispred odjela. Željene knjige, slikovnice i stripove korisnici mogu posuditi u ograncima Zamet, Drenova, Trsat, Turnić, Knjižnici Čavle i Knjižnici Vid Omišljanin, uz jedinstvenu člansku iskaznicu Gradske knjižnice Rijeka. Svakako preporučujemo i pretraživanje online kataloga knjižnice na adresi katalog.gkr.hr i jednostavnije lociranje željenog naslova.

Kao što je poznato, a i sve bolje vidljivo, u kompleksu Benčić gradi se Dječja kuća, u kojoj će svoj budući prostor pronaći i Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka. Ne bi li u tim budućim novim uvjetima usluga bila bolja i smislenija, potreban je niz stručnih predradnji koje traže privremeno zatvaranje omiljene knjižnice.

Do 3. kolovoza Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka bit će zatvoren za sve korisnike kako bi knjižničari proveli novi raspored slikovnica i knjiga u dječjem odjelu - ili, knjižničarskim rječnikom rečeno, uveli novi sustav signiranja za smještaj građe na polici.

Signatura je oznaka u gornjem lijevom kutu knjige, koja predstavlja adresu knjige i govori na kojem mjestu knjigu možemo naći. U novom sustavu će signature biti jednostavnije i intuitivnije, kako bi ih lakše razumjeli i korisnici, a ne samo knjižničari, kažu u GKR-u. Osim toga, slikovnice i knjige bit će raspoređene prema njihovoj temi, pa će djeca i roditelji lako pronaći ono što im treba: slikovnicu o životinjama, knjigu o dinosaurima, detektivski roman za djecu, fantastični roman za mlade, knjigu o prehrani djece...

Ovakav prijateljski način predstavljanja knjižnične građe dio je priprema za preseljenje u Dječju kuću, koje je planirano u ljeto 2020. godine, a Stribor će svoja vrata ponovno otvoriti 3. kolovoza.

Komentari