Priznanje "frankopanskim" slikovnicama PGŽ

Priznanje "frankopanskim" slikovnicama PGŽ

Dio ilustracije prve slikovnice iz serijala (Foto: HRT - Radio Rijeka / arhiv)

Serijal od osam tematskih slikovnica koje su, kao tiskano i internetsko izdanje, nastale u okviru projekta Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana, dobio je posebno priznanje natječaja "Ovca u kutiji" za popularizaciju hrvatske slikovnice u ovoj godini.

16. natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu "Ovca u kutiji", književno-likovna nagrada u organizaciji "Knjiga u centru" završio je u ponedjeljak proglašenjem najboljih.

Za podsjećanje na to kako su Frankopani dobili svoj YouTube kanal s osam zvučnih slikovnica kliknite OVDJE.

Posebnu pohvalu dobila je Primorsko-goranska županija koja je u projektu Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana objavila serijal od osam slikovnica za koje je tekst napisao Velid Đekić, a ilustrirala ih je Margareta Peršić.

Organizatori nagrade nadaju se da će projekt PGŽ ponukati i druge županije da slikovnice učine dijelom svojih projekata, a iz PGŽ informacija da će slikovnice biti motivi kalendara Primorsko-goranske županije za 2021. godinu.

Rekacije čitatelja bile su dobre, ali je lijepo da je i netko drugi prepoznao trud, komentirao je Velid Đekić, poslušajte:

Velid Đekić o frankopanskim slikovnicama, pripremila Neva Funčić

Komentari