Procijepljeno više od polovice stanovništva Primorsko-goranske županije

Procijepljeno više od polovice stanovništva Primorsko-goranske županije

Foto: Pixabay

U Primorsko-goranskoj županiji u nedjelju je 111 novooboljelih osoba, a 107 ih je ozdravilo. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1256 uzoraka briseva, što znači da je udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka u padu u odnosu na jučer i iznosi 8,84 posto.

79 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, po devetero iz Crikveničko-Vinodolske regije te s otoka Krka, osmero iz Gorskoga kotara, troje iz Liburnijskog područja, dvoje s otoka Lošinja te jedna osoba s otoka Raba. 

U skupini radno aktivnih stanovnika je 56 novooboljelih, 48 osoba pripada mlađih dobnim skupinama, a 7 su osobe starije od 65 godina. Stoga se broj aktivnih slučajeva u županiji povećao i sada iznosi 1096.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas veći za dva pacijenta u odnosu na jučer te iznosi 63. U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalaze četiri pacijenta.

Prema posljednjim podacima HZJZ, po procijepljenosti stanovništva, PGŽ je jedina plava županija u državi. To znači kako je samo u PGŽ u usporedbi sa svima ostalima procjepljeno više od polovice njezinog ukupnog stanovništva, u prijevodu 50,57 posto stanovništva.

Komentari