Profesor iz moravičke srednje škole među najinovativnijima na svijetu

Profesor iz moravičke srednje škole među najinovativnijima na svijetu Profesor iz moravičke srednje škole među najinovativnijima na svijetu
Foto: Alert Foto: Alert

Foto: Alert

Profesor elektrotehničke grupe predmeta iz Željezničke tehničke škole Moravice jedan je od najinovativnijih učitelja na svijetu! Njegov međunarodni tim osvojio je prvo mjesto na svjetskoj konferenciji "E2 Global Education Exchange" održanoj protekloga tjedna u Torontu u Kanadi.

Tema trodnevne konferencije, koja je okupila najbolje edukatore svijeta, bila je kako unaprijediti Microsoftove proizvode da budu funkcionalniji za sustav školstva i procese učenja. Sudjelovalo je više od 300 najinovativnijih učitelja iz 83 zemlje svijeta. Razmijenili su, među ostalim, iskustva o povezivanju tehnologije i pedagogije te mijenjanju obrazovanja.

Kao dio konferencije održano je i natjecanje Educator Challenge, na kojem je hrvatski učitelj Danijel Vrbanc, kao dio međunarodnoga tima, osvojio prvu nagradu. Uz profesora iz Željezničke tehničke škole Moravice tim je činilo još pet učitelja iz Ekvadora, Kuvajta, Ukrajine, Njemačke i Turske. Na natjecanju s temom Make What's Next sudjelovali su u kategoriji Gamify, ili na hrvatskom - igrifikacija: obrazovnu igricu Minecraft povezali su s komunikacijskim alatom Skype i njegovim prevoditeljem.

"Iznimno sam sretan zbog osvajanja ovog vrijednog priznanja u konkurenciji brojnih izvrsnih učitelja širom svijeta. Kroz cijelo događanje sam imao priliku puno naučiti, dijeliti svoja razmišljanja te prikupljati nove ideje i veselim se što ću ih moći primijenjivati ubuduće u nastavi. Kao nastavnik koji koristi Class OneNote već drugu godinu zaredom, sudjelovao sam u radu u tom programu i razgovarajući s nastavnicima iz drugih zemalja koji već duže vremena koriste uređaj s aktivnom olovkom u razredu, došao sam do zaključka o ispravnosti moga pristupa", govori Vrbanc, koji se informatikom i Microsoftovim proizvodima bavi od 1987. godine.

Pogledajte video kojim se na međunarodnoj konferenciji u Torontu predstavio šesteročlani tim u kojem je bio i Danijel Vrbanc:

Komentari