Prorektori, pomoćnici i savjetnici rektorice Snježane Prijić-Samaržije

Prorektori, pomoćnici i savjetnici rektorice Snježane Prijić-Samaržije Prorektori, pomoćnici i savjetnici rektorice Snježane Prijić-Samaržije
Foto: Boris Kanazir / Radio Rijeka Foto: Boris Kanazir / Radio Rijeka
Foto: Boris Kanazir / Radio Rijeka Foto: Boris Kanazir / Radio Rijeka

(S. Barić, D. Vašiček, S. Prijić-Samaržija, G. Turkalj i A. Ružić) Foto: Boris Kanazir / Radio Rijeka

Rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija prvih je mjesec dana od preuzimanja dužnosti, uz brojne druge obaveze, iskoristila i za sastavljanje tima svojih suradnika. Uz četiri prorektora, koje je predstavila nakon današnje sjednice Senata, činit će ga i pomoćnici i savjetnici.

Kako je ranije i najavila, nova rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija drži se uobičajenoga sustava s četiri prorektora: za studente, znanost, infrastrukturu i financije. Senat ih je potvrdio jednoglasno, na današnjoj sjednici, prvoj radnoj u mandatu nove rektorice.

Senat Sveučilišta u Rijeci na ovoj je sjednici potvrdio i troje dekana riječkih fakulteta. Nova dekanica Pravnog fakulteta je Vesna Crnić Grotić, a dekani Medicinskog fakulteta Tomislav Rukavina i dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Dora Smolčić Jurdana izabrani su i potvrđeni za još jedan trogodišnji mandat.

Svoj resor, studije i studente, o kojem je brinula proteklih osam godina u timu bivšega rektora Pere Lučina, Prijić-Samaržija prepušta poznatoj stručnjakinji za ustavno pravo Sanji Barić, profesorici na Pravnom fakultetu u Rijeci. Ponovno je uveden i prorektor za znanost, a na toj će funkciji biti Alen Ružić, kardiolog koji predaje na riječkome Medicinskom fakultetu.

Rektorica je od prvoga dana kao sigurnoga člana ekipe svojih najbližih suradnika isticala Gorana Turkalja, donedavnoga dekana Tehničkog fakulteta. Sljedeće četiri godine on će tako biti prorektor za organizaciju i upravljanje infrastrukturom. Na kraju, ali ne manje važan, pogotovo danas, kada i Sveučilište teži što manjoj ovisnosti o državnome proračunu, prorektor za financije - profesor Davor Vašiček s Ekonomskog fakulteta.

Pomoćnici rektorice su: Elvio Baccarini (etička pitanja i akademski integritet), Lado Kranjčević (informacijske tehnologije), Nevenka Ožanić (strateški infrastrukturni projekti u Kampusu), Letricija Linardić (umjetnost), Dora Smolčić Jurdana (razvojna politika i promocija), Zoran Sušanj (strategija i ljudski potencijali), Damir Zec (poduzetništvo) te Kruno Topolski (studentska pitanja).

Rektorici će svojim savjetima na raspolaganju biti i Pavao Komadina (odnos s lokalnom zajednicom), Jasna Krstović (obrazovanje), Pero Lučin (znanstvenoistraživački rad), Zdravko Lenac (transfer tehnologije) i Krešimir Pavelić (međunarodna partnerstva). Senatu je na jednoglasnoj potpori prorektorima zahvalila profesorica Sanja Barić:

Sanja Barić: Dužnosti ne prihvaćamo olako, svjesni smo odgovornosti, pripremio Boris Kanazir

Komentari