Prošećite od mlina Žakalj do ušća Rječine u projektu "Nestvarni gradovi"

Prošećite od mlina Žakalj do ušća Rječine u projektu "Nestvarni gradovi" Prošećite od mlina Žakalj do ušća Rječine u projektu "Nestvarni gradovi"
Foto: Rijeka 2020 - EPK Foto: Rijeka 2020 - EPK

Provjerite izgleda li Rječina u Žaklju doista ovako (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Umjetnička organizacija Krila poziva građane na umjetnički vođenu turu niz Rječinu, svakodnevno od subote 26. do utorka 29. rujna od 16:30 do 19 sati. Šetnja od mlina Žakalj do ušća Rječine nazvana je "Nestvarni gradovi", a riječki umjetnici ponudit će novi pogled na grad.

Pridružite se šetnji: uz najavu, portebna je i čvrsta obuća. Na početnu lokaciju pokraj mlina u Žaklju dolazi se osobnim vozilom, po Lujzijanskoj cesti, iznad Banskih vrata prema Rječini, uz koju je osigurano parkiranje. Okupljanje je do 16:15, a polazak točno u 16:30. Potom se vozilima ide do Školjića gdje je organizirano besplatno parkiranje na platou Autotroleja. Nastavak je pješice do bazena na Školjiću, mosta kod Konta i Exporta na Delti, gdje je nakon predstave u prirodi predviđen razgovor s publikom. Očekivano trajanje je dva i pol sata.

"Nestvarni gradovi" nudi putovanje kroz prostor i vrijeme preko Školjića i Konta do Exporta na Delti.

Program je dio programskog pravca Kuhinja različitosti Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture.

Cijena ulaznice je 50 kuna, a zbog ograničenog broja posjetitelja, obvezne su prijave na internetskoj stranici krila.org.

Umjetnička tura donjim tokom Rječine upozorava i na njeno suho korito te zajedno s aktivistima Udruge Spasimo Ričinu poziva da vratimo vodu Rječini i poštujemo prirodu.

Poslušajte kako o projektu govore Ivana Peranić, Iva Korbar, Anamarija Drezga i Bojan Kukuljan:

Kakvi su to Nestvarni gradovi?, pripremila Neva Funčić

Komentari