Proslava kineske Nove godine u Opatiji

Proslava kineske Nove godine u Opatiji

Foto: XINHUA / PIXSELL

Povodom kineske Nove godine večeras će u centru Gervais u 20 sati nastupiti plesni teatar Gansu. Bit će to početak dvotjedne proslave najvećeg kineskog praznika u Hrvatskoj, a završnica je najavljena za 25. siječnja, kada počinje kineska Godina štakora.

"Opatijsku proslavu organiziraju kinesko veleposlanstvo u Hrvatskoj i Grad Opatija", istaknuo je gradonačelnik Ivo Dujmić. "Gosti iz daleke Kine su sve češći u Opatiji, a dolaze u pred i post sezoni", rekao je Dujmić te dodao kako je Opatija ovih dana domaćin i ekipi kineske televizije koja će zabilježiti početak proslave Nove godine.

U posebno dekoriranom Gervaisu večeras će 35 umjetnika izvesti glazbenu predstavu "Charming Silk Road Long ShangXing". Crpeći inspiraciju iz povijesti Puta svile i divnih freski Dunhuang, koncert će opatijskoj publici donijeti dašak uzbudljive istočnjačke kulture i veličanstveni sjaj zlatnog doba Kine.

Kineska Nova godina najvažniji je kineski tradicionalni praznik koji se slavi čak 15 dana. Proslava u Hrvatskoj počinje upravo svečanošću u Opatiji , istaknuo je opatijski gradonačelnik.

Poslušajte najavu:

Dujmić: Gosti vježbaju Serenadu Opatiji!, pripremila Neva Funčić

Komentari