Proslava sv. Vida: na svečanoj sjednici uručena brojna gradska priznanja

Proslava sv. Vida: na svečanoj sjednici uručena brojna gradska priznanja Proslava sv. Vida: na svečanoj sjednici uručena brojna gradska priznanja
Foto: Grad Rijeka Foto: Grad Rijeka

Foto: Grad Rijeka

Rijeka - europska prijestolnica kulture, projekt je koji će Rijeci donijeti još malo međunarodne prepoznatljivosti, a Vlada Republike Hrvatske gradu daje apsolutnu podršku u svemu što čini, da bi i nakon 2020. godine uživala u ostvarenim ciljevima.

"Tu prije svega podrazumijevamo dovršetak gradnje novog KBC-a, ali i sasvim novi izgled riječkog lučkog bazena u koji ćemo u sljedeće tri godine uložiti 880 milijuna kuna. Nismo zapostavili ni razvoj željezničke mreže - grad će uskoro biti bogatiji za nove gradske autobuse".

Sve te dobre želje izrečene su na svečanoj sjednici gradskog vijeća Grada Rijeke održanoj u zgradi HNK "Ivana pl. Zajca", na kojoj su uručena i brojna gradska priznanja: 9 plaketa, dvije godišnje nagrade i Nagrada za životno djelo.

Zlatne plakete "Grb Grada Rijeke" dobili su: Klub navijača Armada, MIPRO, Nenad LabusHideyo AshigakiDarko Jurković, Zaklada Sveučilišta u Rijeci, Davor ToljaPaolo Plaminteri i Suzana Samardžić. Uručene su i dvije godišnje nagrade-  dr. Jasminki Ledić i Zlatku Viciću, a dobitnik nagrade Grada Rijeke za životno djelo je kazališni umjetnik Zdenko Botić za cjeloživotni doprinos kazališnoj umjentosti u gradu Rijeci. Čestitamo!

Svečanosti je nazočio i izaslanik premijera Andreja Plenkovića Oleg Butković.

Evo što su usred slavlja gradskoga zaštitnika, blagdana sv.Vida, rekli riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i dobitnik Nagrade za životno djelo - kazališni umjetnik Zdenko Botić:

Sv. Vid - Rijeka, pripremio Josip Krmpotić

Komentari