Prva prvenstvena hokejaška utakmica u Delnicama: stižu Vitezovi iz Siska!

Prva prvenstvena hokejaška utakmica u Delnicama: stižu Vitezovi iz Siska! Prva prvenstvena hokejaška utakmica u Delnicama: stižu Vitezovi iz Siska!
Juniori i seniori delničkih Mamuta (Foto: KHL Mamuti) Juniori i seniori delničkih Mamuta (Foto: KHL Mamuti)
Foto: KHL Mamuti Foto: KHL Mamuti

Foto ilustracija: Pixsell

U nedjelju 4. veljače, u 17 sati, osam godina nakon osnutka, svoju prvu prvenstvenu domaću utakmicu odigrat će seniori delničkoga Kluba hokeja na ledu Mamut. Najmlađi hokejaški klub u Hrvatskoj na svome će klizalištu dočekati igrače najstarijega hrvatskoga hokejaškog kluba Sisak, popularne Vitezove.

Stručni savjetnik za sport Goranskog sportskog centra Davorin Klobučar ističe kako je riječ o  prvome takvom događaju u sportskoj povijesti Delnica, ali i cijele Primorsko-goranske županije. "Mislim da je to veliki izazov, znajući da je hokej sport koji traži velika ulaganja. Skupa je oprema, a puno koštaju pripreme te  trenažni proces. Zato smatram da bi se, uz Županiju koja je prisutna od ranije, u to trebao uključiti i Grad, kako bi taj sport stasao u Delnicama", rekao je Klobučar.

Svake zime Goranski sportski centar ponudu klizališta u Delnicama nastoji obogatiti novim sadržajima, pa direktor tvrtke Alen Udović ističe da će se tijekom veljače pokušati organizirati prezentacija karlinga, koji se svrstava među specifične ledene sportove. Javlja Nenad Lučić:

Klobučar o povijesnoj hokejaškoj utakmici, pripremio Nenad Lučić

Komentari