Prva Riječanka koju očekuje beatifikacija

Prva Riječanka koju očekuje beatifikacija

Foto: Riječka nadbiskupija

U riječkoj katedrali sv. Vida službeno je otvoren proces za beatifikaciju službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić. Riječ je o prvoj Riječanki za koju je Katolička crkva pokrenula postupak proglašenja blaženom.

Nakon mise koju je predvodio riječki nadbiskup Ivan Devčić  održana je prva svečana sjednica Odbora za beatifikaciju. Time je proces službeno počeo nakon što je iz Vatikana, početkom godine, stigla potvrda da za njega nema nikakvih zapreka.

Marija Krucifiksa Kozulić
rođena je 1852. i preminula 1922. u Rijeci na glasu svetosti kao humanitarka i utemeljiteljica Družbe Presvetog Srca Isusova.  Sestre Reda što ga je utemeljila danas djeluju u šest biskupija u Hrvatskoj, Italiji i Njemačkoj: vode vrtiće, jaslice, đačke domove, njeguju bolesnike i brinu za siromašne. Njezini zemaljski ostaci počivali su na groblju Kozala do 20. prosinca prošle godine kada su zbog procesa beatifikacije ekshumirani.

Svečanom otvorenju procesa beatifikacije, uz mnogobrojne vjernike, svećenike Riječke nadbiskupije, časne sestre iz Italije i Hrvatske, predstavnike lokalne vlasti, nazočila je i pranećaka buduće svetice, Tatiana Kozulich Mazzarolli.

Komentari