Prva u Hrvatskoj: Nagrada za transfer znanja u realni sektor

Prva u Hrvatskoj: Nagrada za transfer znanja u realni sektor

Natječaj su predstavili ravnateljica Zaklade Iva Rinčić, rektorica Snježana Prijić Samaržija, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Damir Zec i predsjednik Uprave Alarm automatike Boris Popović (Foto: T

Puno se govori o transferu tehnologije iz znanosti u realni sektor, a Zaklada Sveučilišta u Rijeci pokrenula je prvi natječaj u Hrvatskoj kojem je cilj nagraditi konkretan i uspješan transfer znanja u realni sektor.

Transfer znanja jedan je od strateških ciljeva Sveučilišta u Rijeci i riječke Zaklade, a riječ je o kontekstu puno širem od onog kojeg nudi popularna sintagma transfera tehnologije. 

A na riječkom sveučilištu događa se puno suradnji znanosti i privrede u raznim oblicima. Jedan od ciljeva nagrađivanja onih koji su najbolji u tome jest mapirati sve što postoji jer će tako biti lakše otkriti i gdje su nove mogućnosti. 

Što se oblika transfera znanja tiče, prijaviti se mogu timovi (najmanje dvočlani, a članovi mogu biti i zaposlenici Sveučilišta i studenti) koji su u protekle tri godine ostvarili uspješnu poslovnu suradnju ili inovacijski projekt ili razvoj tehnoloških rješenja.

Nagrada što ju planiraju dodijeliti do kraja godine je konkretnih 10 tisuća kuna bruto, prijava je kažu jednostavna, rok je 27. rujna, a uvjeti su dostupni na internetskoj stranici Zaklade riječkog sveučilišta. Poslušajte što o natječaju govore organizatori:

Prva u Hrvatskoj: Nagrada za transfer znanja u realni sektor, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari