Prvi amaterski vaterpolo turnir na Kantridi, Primorjaši u završnici kupa

Prvi amaterski vaterpolo turnir na Kantridi, Primorjaši u završnici kupa

Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Na bazenima Kantrida danas će biti održan prvi Novogodišnji amaterski vaterpolo turnir u organizaciji vaterpolo kluba Orka-Ri iz Rijeke. Vaterpolistice i vaterpolisti Primorja Erste banke ovoga vikenda sudjeluju na završnom turniru domaćeg kupa u Slavonskom brodu.

Na Novogodišnjem amaterskom vaterpolo turnicu dozvoljen je nastup svim igračima, bez obzira na godine i spol. Igra se na bazenu dimenzija 25 metara, četiri četvrtine po pet minuta. Početak je podne ždrijebanjem skupina, a finalna utakmica se očekuje oko 19 sati. Za sve gledatelje ulaz je besplatan.

Vaterpolistice Primorja nisu se uspjele plasirati u finale završnog turnira domaćeg Kupa koji se igra u Slavonskom brodu. U sinoćnjem polufinalu splitska Bura potvrdila je status favorita i slavila 10:7 te će za prvi trofej sezone danas igrati protiv zagrebačke Mladosti.

VK Orka-Ri osnovan je 2012. godine i sastoji se mahom od bivših igrača klubova Primorje, Jadran-Kostrena i Kvarner-Opatija koji su i dalje aktivni u vaterpolo vodama. Ovo je prvi turnir u organizaciji VK Orka-Ri, po uzoru na slične ljetne jednodnevne turnire organizirane na području Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Uz domaćine na turniru će nastupiti vaterpolisti iz klubova: Kolpomorto Zadar, Albaramris Biograd, VAL Zagreb, Garestin Varaždin, Magla 1975 Split, Vrsar, Đakovo i  Šilo. Turnir je zamišljen kao cjelodnevno druženje i zabava ekipa te navijača, uz bogate nagrade. Osim najboljim timovima nagrade, majice i lopte dobit će i najbolji igrač, golman i strijelac turnira.

Vaterpolistice i vaterpolisti Primorja Erste banke ovoga vikenda sudjeluju na završnom turniru domaćeg kupa u Slavonskom brodu. Više o tome doznao je Korado Vujnović, poslušajte:

Primorje na završnom turniru domaćeg kupa, pripremio Korado Vujnović

Komentari