Prvi "sportski CSI" serijal snimat će se na Kvarneru

Prvi "sportski CSI" serijal snimat će se na Kvarneru

Foto: Pixsell

Prva epizoda TV serije "Sport Crime" švicarske producentske kuće Polivideo snimat će se u Rijeci i Opatiji od 20. do 23. veljače. Riječ je o seriji koja spaja kriminalistički žanr i sport, nudeći prvi "sportski CSI" serijal.

Projekt su pokrenuli Luca Tramontin i Daniela Scalia, koji su ujedno scenaristi i glavni glumci. Tramontin je bivši ragbijaš i sadašnji komentator na Eurosport International i SBS Australia, a Scalia je bivša uspješna sportašica i danas afirmirana televizijska voditeljica. Tramontin i Scalia u serijalu tumače akciji sklonog Dabsa i racionalnu Dani, a u prvoj epizodi, koja će se snimati na području Kvarnera, odlučuju utemeljiti agenciju "Seams Agency" radi zaštite temeljnih vrijednosti sporta. U svakoj epizodi rješavat će po jedan zamršeni slučaj kriminala vezan uz sport i sportaše. Producenti naglašavaju da će ovo biti televizijski proizvod pun akcije, opasnosti, rock glazbe, psihologije i humora.

Tramontin, objašnjavajući zbog čega je odabran Kvarner za lokaciju snimanja, navodi da je ovamo dolazio još kao dijete te da se vraća svakih nekoliko mjeseci, a sada i poslovno. "Veći dio priče odvija se upravo tu, iako se serija u glavnini snima u Švicarskoj. Uz sportsku komponentu, za seriju je vrijedan ovdašnji prekrasan krajolik, prirodne i kulturne znamenitosti te elementi tradicije", kazao je Tramontin. Uz njih će nastupiti labinska glumica Xena Župančić i talijanski glumac Nino Castelnuovo. Televizijska ekipa kuće Polivideo će nakon povratka iz Hrvatske montirati materijal i pripremiti seriju za prvo predstavljanje na sajmu i festivalu MIPTV u Cannesu početkom travnja, gdje se producenti žele nametnuti na međunarodnom tržištu, nudeći prvi "sportski CSI" serijal. Pilot epizoda za seriju "Sport Crime" snimljena je na području Rijeke i Opatije u travnju 2015.

Komentari