Prvi vikend u kolovozu - gužve i kolone na cestama ne iznenađuju

Prvi vikend u kolovozu - gužve i kolone na cestama ne iznenađuju

Foto: Pixsell

Prvi vikend u kolovozu, tradicionalno, protječe u znaku pojačanog prometa na svim cestovnim pravcima prema moru i obrnuto. Ove subote na prometnu situaciju ponešto utječe i bura na Jadranskoj magistrali te autocestama A1 i A6. Ako putujete, samo oprezno i strpljivo!

Promet je pojačan autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Diračje, Istarskom ipsilonu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) zaobilaznici, Krčkom mostu, na prilazima turističkim središtima duž obale, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza, javlja u subotu ujutro Hrvatski autoklub, na čijim stranicama redovito možete pratiti stanje na cestama

Jaka bura zatvorila je Jadransku magistralu između Senja i Svete Marije Magdalene za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupina). Vjetar usporava promet na autocestama A1 između čvora Maslenica i tunela Sveti Rok te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Tuhobića. Na autocestama u unutrašnjosti mjestimice ima i magle.

Kolone su već ujutro zabilježene pred naplatom Lučko u smjeru mora, a između Zagreba i Karlovca povremeno se vozi u koloni i dolazi do zastoja. Kolona ispred tunela Sveti Rok prema Splitu dugačka je oko 21 kilometar. Vrlo je gust promet i do kolona dolazi na Istarskom ipsilonu, na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Slovenije. Slično je i na Krčkom mostu u oba smjera.

Trajekti i katamarani ovoga jutra plove prema redu plovidbe, ali s obzirom na pojačan promet, tijekom dana moguća su odstupanja. Ako možete, odgodite putovanje, a ako morate na put, svakako budite vrlo oprezni i strpljivi!

Komentari