Publika je pokazala da voli mjuzikle na prvoj premijeri "Evite"

Publika je pokazala da voli mjuzikle na prvoj premijeri "Evite" Publika je pokazala da voli mjuzikle na prvoj premijeri "Evite"
Foto: Glorija Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka Foto: Glorija Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka
Foto: Glorija Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka Foto: Glorija Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka

Foto: Glorija Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka

Prva premijera mjuzikla Andrewa Lloyda Webbera, "Evita", pod redateljskom palicom Argentinke Renate Carole Gatice , a u prepjevu, prijevodu i pod dirigentskim vodstvom maestra Igora Vlajnića, sinoć je odigrana pred posve ispunjenim riječkim HNK Ivana pl Zajca.

Možda uspjeh jedne predstave treba cijeniti odzivom publike i njihovim reakcijama. Ako je tako, sinoćnja je izvedba bila odlična, publika je pljeskala na otvorenoj sceni kao i dugo i oduševljeno na kraju. Jer u konačnici, predstave se izvode zbog publike i za publiku.

Zamišljen kao lagano dotaknuta biografska priča o ikoni Argentine, Evi Duarte de Peron, ispričana je kroz čovjeka iz naroda, Chea kojeg je suvereno pjevački i glumački kroz cijelu predstavu kao pripovjedač vodio sjajni Fabijan Pavao Medvešek. Uz njega pohvale i Stefanu Surianu kao Magaldiju i Ani Majdak u ulozi Ljubavnice. Dario Bercich kao Juan Domingo Peron bio je pouzdan partner u glumačkom i pjevačkom izričaju svojoj partnerici, Leonori Surian Popov, koja je utjelovila Evitu čvrstim glumačkim stavom i čistim i emotivnim pjevačkim scenama.

Orkestar je na trenutke, s obzirom da je bio na sceni, zvučao preglasno, ali vrlo ujednačeno i ritmički zaigrano. Posebno treba pohvaliti raspjevan zbor kojemu su se izvrsno pridružili Pjevački zbor mladih „Josip Kaplan „ i Dječji zbor „Kap", a razigranost scene oživjeli su plesači riječkog Baleta. Publika voli mjuzikle što pokazuje i njihovo sinoćnje oduševljenje kao i rasprodane ulaznice za večerašnju drugu premijeru:

Sinoć premijerno izvedena "Evita", pripremila Glorija Fabijanić Jelović

Komentari