Publika odlučila: mjuzikl "Sunset Boulevard" najbolja predstava HNK Zajca

Publika odlučila: mjuzikl "Sunset Boulevard" najbolja predstava HNK Zajca Publika odlučila: mjuzikl "Sunset Boulevard" najbolja predstava HNK Zajca
I samo Ona bila bi dovoljna za nagradu Tanji Smoje (Foto: HNK Zajc) I samo Ona bila bi dovoljna za nagradu Tanji Smoje (Foto: HNK Zajc)
Leonora Surian Popov sjajna i u mjuziklu i u Talijanskoj drami (Foto: HNK Zajc) Leonora Surian Popov sjajna i u mjuziklu i u Talijanskoj drami (Foto: HNK Zajc)
Kristina Kolar bila je sjajna Norma i Eva u Zrinjskom (Foto: HNK Zajc) Kristina Kolar bila je sjajna Norma i Eva u Zrinjskom (Foto: HNK Zajc)
Ravnateljica Baleta Maša Kolar čestitala je Lauri Orlić nagrađenoj za tri uloge (Foto: HNK Zajc) Ravnateljica Baleta Maša Kolar čestitala je Lauri Orlić nagrađenoj za tri uloge (Foto: HNK Zajc)
Elena Brumini bila je sjajna Betty, nagradu uručio Giulio Settimo (Foto: HNK Zajc) Elena Brumini bila je sjajna Betty, nagradu uručio Giulio Settimo (Foto: HNK Zajc)
Regoč i Ludwig Jakob Fritz, dvije uloge za nagradu Ediju Ćeliću, uručila Renata Carola Gatica (Foto: HNK Zajc) Regoč i Ludwig Jakob Fritz, dvije uloge za nagradu Ediju Ćeliću, uručila Renata Carola Gatica (Foto: HNK Zajc)
Dariu Bercichu nagradu je donijela uloga Figara (Foto: HNK Zajc) Dariu Bercichu nagradu je donijela uloga Figara (Foto: HNK Zajc)
Trostruka nagrada naj plesača Michelea Pastorinia (Foto: HNK Zajc) Trostruka nagrada naj plesača Michelea Pastorinia (Foto: HNK Zajc)

Oni su bili najbolji na pozornici HNK Zajca prošle sezone (Foto: HNK Zajc)

Mjuzikl "Sunset Boulevard" najbolja je predstava HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2018./2019., a najbolji koncert je Finale koncertne sezone: Rahmanjinov, Čajkovski. Kazališna publika peti put glasala je i birala najbolja umjetnička ostvarenja Zajca, a nagrade su proglašene u ponedjeljak 7. listopada.

U HNK Ivana pl. Zajca djeluju četiri umjetničke grane, a publika je glasala i za najbolje predstave svakog ansambla i za najbolje izvođače. 

Najboljom predstavom Hrvatske drame proglašena je "Leica format". Za najbolje uloge nagrađeni su Tanja Smoje za ulogu Nje u predstavi "Leica format" i ulogu Beatrice u predstavi "Michelangelo" te Edi Ćelić za ulogu Regoča u predstavi "Regoč" i ulogu Ludwiga Jakoba Fritza u predstavi "Leica format".

Najbolja predstava Talijanske drame je "Effetto farfalla / Butterfly Effect / Efekt leptira". Za najbolje uloge nagrađeni su Leonora Surian Popov za ulogu Naratora u nagrađenoj predstavi te Mirko Soldano za ulogu Šefa u predstavi "Gli imbianchini non hanno ricordi / Pituri nemaju sjećanja".

Najboljom predstavom u opernom programu, prema odluci riječke publike, proglašena je predstava "Nikola Šubić Zrinjski". Kristina Kolar je za ulogu Eve u Zrinjskome te za ulogu Norme u obnovi istoimene opere dobila nagradu publike za najbolju žensku, a Dario Bercich za ulogu Figara u operi "Figarov pir" nagradu publike za najbolju mušku opernu ulogu.

"4 bolera" su najbolja baletna predstava, a nagrađeni baletni umjetnici su Laura Orlić za ulogu za ulogu Pimpinelle u predstavi "Pulcinella" i uloge u predstavama "4 bolera" i "Serenada–Allegro" te Michele Pastorini za ulogu Apolona u predstavi "Apolon" te za uloge u predstavama "Serenada-Allegro" i "4 bolera".

Nagradu publike za najbolju ulogu u mjuziklu dobila je Leonora Surian Popov za ulogu Norme Desmond u mjuziklu "Sunset Boulevard", a nagrada za najbolje ostvarenje gostujuće umjetnice/umjetnika otišla je u ruke Elene Brumini za ulogu Betty Schaefer također u "Sunset Boulevardu".

Komentari