"Puna borša" - humanitarni hladnjak za sve Riječane

"Puna borša" - humanitarni hladnjak za sve Riječane

Foto: Puna Borša

Humanitarni projekt "Puna borša" pred nadolazeće blagdane pomaže sugrađanima slabijih mogućnosti. Naime, hladnjak koji se nalazi u Klubu mladih i koji funkcionira na način "Ako imaš donesi, ako ti treba uzmi!", bit će dostupan svim građanima i građankama od otvorenja 2. prosinca.

Ideja se razvijala kroz dva mjeseca, a realizira se upravo u vrijeme predblagdanskih dana u svrhu pomaganja onima kojima je to najpotrebnije. Također, organizatori se nadaju potaknuti građane na ekonomičnu potrošnju, dijeljenje i solidarnost. 

"Puna borša" otvorena je za sve ljude koji imaju namjeru nešto u hladnjaku ostaviti, no isto tako i uzeti ono što namjeravaju kasnije konzumirati bez obzira na privatnu ekonomsku situaciju što je ideja "zero waste" načina života koji postaje sve popularniji kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj. 

"Puna borša" humanitarni je projekt koji su osmislile novinarka Bojana Guberac te glumica i aktivistkinja Ana Maria Štefanac. U projekt su se uključili Andrej Brišćik, predsjednik Kluba mladih i Tanja Blašković, riječka umjetnica. 

U narednim mjesecima bit će postavljena i polica za namirnice poput brašna, šećera i slastica. Ovo je prvi ovakav projekt u Rijeci koji smo napravili po uzoru na projekt u Sarajevu. Ulažemo nadu da će uistinu zaživjeti  i pomoći građanima u svojoj namjeni, a to je platforma za razmjenu i solidarnost. 

Korištenje hladnjaka je moguće za vrijeme radnog vremena Kluba mladih. Od ponedjeljka do četvrtka od 7 sati do ponoći, petkom od 7 sati do 3 sata ujutro, subotom od 10 sati do 3 sata ujutro, te nedjeljom od 14 sati do 23 sata.

Komentari