Punoljetna riječka Revija lutkarskih kazališta

Punoljetna riječka Revija lutkarskih kazališta

''Proces ili žalosna priča Jozefa K.'' (Foto: Boštjan Lah/Lutkovno gledališče Maribor)

Revija lutkarskih kazališta u Rijeci počela je uz slovenske lutkare i u znaku kukaca u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Na programu je petnaest naslova u čak 41 izvedbi.

Lutkovno gledališče iz Maribora, za odraslu publiku, izvelo je predstavu Proces ili žalosna priča Jozefa K.. Redatelj i skladatelj Matija Solce po motivima Franca Kafke pripremio je predstavu u kojoj se u ulozi Jozefa K. nalazi gledatelj. Među gledateljima i oko njih redaju se različite lutkarske tehnike, a stroj sistema pokreću samo dva glumca, glazbenika i lutkara: Miha Bezeljak i Miha Arh.

U Galeriji Kortil otvorena je izložba Saše Jantoleka Kukci nametnici i ostala gamad koja će ostati dostupna tijekom trajanja Revije. Do 12. studenoga na programu je još i dječja radionica i igraonica te okrugli stol i sastanak Hrvatskog centra UNIMA-e.

Početak 18. Revije bio je samo za odrasle, a ostatak programa u kojem je 14 ansambala iz Hrvatske, Slovenije, Bugarske i Srbije namijenjen je najmlađima. Poslušajte kako je bilo na otvorenju Revije:

Otvorenje Revije u neformalnom tonu, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari