Rab: napreduju radovi u Mišnjaku i Loparu, spremaju se i novi projekti

Rab: napreduju radovi u Mišnjaku i Loparu, spremaju se i novi projekti Rab: napreduju radovi u Mišnjaku i Loparu, spremaju se i novi projekti
Ministar Butković i pratnja na trajektu (Foto: Kristijan Smokvina / HRT - Radio Rijeka) Ministar Butković i pratnja na trajektu (Foto: Kristijan Smokvina / HRT - Radio Rijeka)
Izjave medijima (Foto: Kristijan Smokvina / HRT - Radio Rijeka) Izjave medijima (Foto: Kristijan Smokvina / HRT - Radio Rijeka)

Ministarski trajekt dolazi u luku (Foto: Kristijan Smokvina / HRT - Radio Rijeka)

Rab će sljedeću turističku sezonu dočekati još spremniji i bolje pripremljeni za prihvat trajekata, ali i putničkih i ribarskih brodova, uvjerio se ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji je danas na otoku Rabu obišao radove u lukama Mišnjak i Lopar.

Ministar Butković na Rabu je komentirao i nastojanja da se ukine naplata mostarine na Krčkome mostu. Rekao je kako se provodi restrukturiranje čitavoga cestarskog sektora i duga koji je, kako kaže, zaista velik, a u sklopu toga je i Krčki most. "Razgovaramo s međunarodnim kreditnim institucijama kako bismo došli do odluke koja bi ukinula cestarinu za sve, iako naglašavam da stanovnici otoka Krka, Cresa, Raba ne plaćaju most - i za to država izdvaja 27 milijuna kuna", naglasio je ministar. Dodao je kako jutrošnja inicijativa da se dio sredstava usmjeri izgradnji prometnica na otoku Krku nije loša i najavio sastanak sa svim načelnicima i gradonačelnikom grada Krka na kojem će razmotriti tu inicijativu.

Gradi se prilazna rampa u Loparu, podizanje obale i prilazne rampe u Mišnjaku, sanacija luke Melak. Velika su ulaganja Ministarstva – skoro 14 milijuna kuna ove godine.

"Nakon dugo vremena ulaže se u lučku infrastrukturu; ja to zovem renesansom na hrvatskoj obali. Tih nacionalnih po godini 65 milijuna kuna plus ovih 80 milijuna eura, to je zaista velik iznos koji nam je na raspolaganju i koji trebamo iskoristiti", nabraja Oleg Butković.

Radovi idu prema planovima. "Radovi u Mišnjaku trebaju biti gotovi do početka turističke sezone, u Loparu očekujem završetak ove godine, a vidim da ovdje ima i drugih pripremljenih projekata, i u gradu Rabu i u Loparu, tako da nastavljamo dobru suradnju", naglašava ministar.

Velika želja je i uljepšavanje Stinice s druge strane kanala. Jer, kako kaže rapski gradonačenik Nikola Grgurić, "ova pozicija ovdje, to je naš most s kopnom, to je naše povezivanje, i to je naš život na otoku". S Raba se javio Josip Krmpotić, a poslušajte i što je ministar Butković rekao o mogućnostima za ukidanje mostarine na Krčkome mostu:

Butković na Rabu, pripremio Josip Krmpotić

Butković o mostarini, pripremio Josip Krmpotić

Komentari