Radio pod maskom - Budućnost Riječkog karnevala

Radio pod maskom - Budućnost Riječkog karnevala Radio pod maskom - Budućnost Riječkog karnevala
Njih su gradonačelnici već primili (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka) Njih su gradonačelnici već primili (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)
A oni čekaju na prijem (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka) A oni čekaju na prijem (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)
Da se zna da su stigli do Rijeke (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka) Da se zna da su stigli do Rijeke (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)
Senjski karnevalski podmladak na riječkoj rivi (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka) Senjski karnevalski podmladak na riječkoj rivi (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)
Čudovišta iz ormara, prvi dio (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka) Čudovišta iz ormara, prvi dio (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)
Čudovišta iz ormara, drugi dio (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka) Čudovišta iz ormara, drugi dio (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)
TV Tolerančić (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka) TV Tolerančić (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)
Posljednje pripreme (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka) Posljednje pripreme (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)
Tko kaže da su u publici samo mame i nonići? (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka) Tko kaže da su u publici samo mame i nonići? (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)
Poslijepodne na čelu povorke, večeras u Hrvatskoj čitaonici. Gradska glazba Trsat (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka) Poslijepodne na čelu povorke, večeras u Hrvatskoj čitaonici. Gradska glazba Trsat (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)
Ove godine su visibabe zbilja uranile (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka) Ove godine su visibabe zbilja uranile (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)
Ježevi ne spavaju zimski san (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka) Ježevi ne spavaju zimski san (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)
Halubajski jednorozi (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka) Halubajski jednorozi (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)
Ovako cvatu ruže u Kostreni (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka) Ovako cvatu ruže u Kostreni (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)
Treba kome dimnjačar za sreću neka zove vrtić ''Turnić'' (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka) Treba kome dimnjačar za sreću neka zove vrtić ''Turnić'' (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)
Ivice i Marice s Rastočina neće nikog ugurati u peć (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka) Ivice i Marice s Rastočina neće nikog ugurati u peć (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)
Minionsi stigoše iz Višnjana (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka) Minionsi stigoše iz Višnjana (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka)
Najmlađi Grobnički dondolaš još ni ne hodi, a zvonac nosi (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka) Najmlađi Grobnički dondolaš još ni ne hodi, a zvonac nosi (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka)
Urbani, Zametski zvončari (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka) Urbani, Zametski zvončari (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka)
Eto njih opet za tjedan dana, Halubajci i na veliku povorku dovode juniore (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka) Eto njih opet za tjedan dana, Halubajci i na veliku povorku dovode juniore (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka)

Crvenkapice su vuka ostavile baki na čuvanje (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)

U Rijeci je održana 18. dječja karnevalska povorka. I dok se mali karnevalisti još zabavljaju po cijelom gradu, neki veći pripremaju se za večerašnji nastup: Gradska glazba Trsat održat će tradicionalni karnevalski koncert.

Dječja karnevalska povorka postala je punoljetna. U osamnaestom izdanju sudjelovalo je pet tisuća malih karnevalista, prije više nego manje od tog broja, najmlađi u dobi od godine i pol do petnaest godina. Uz Meštra Tonija i kraljicu Vedranu Šegulju predvodili su ih princeza Lea Čaval i princ Borna Javorak. Riječki karneval ne treba brinuti za budućnost, pokazali su danas. Pitali smo ih tko su, što su i odakle su došli.

Osamnaesti put bit će održan, uvijek vrlo posjećen, karnevalski koncert Gradske glazbe Trsat. Večeras u 19:30 u Hrvatskoj čitaonici na Trsatu dirigent Stjepan Vadlja obilježit će 18 godina ravnanja Glazbom. Uobičajeno, na programu karnevalskog koncerta su filmske melodije, evergreeni, MIK-ovski klasici... Bit će i iznenađenja i premijera, a ulaz je slobodan.

Radio Rijeka tradicionalno podržava Riječki karneval kao medijski pokrovitelj, a već sedamnaest godina emitiramo i karnevalsku emisiju Radio pod maskomEmisiju priprema Filomena - Tatjana Sandalj:

Komentari