Radio pod maskom: Dječja karnevalska povorka i snimanje "Lijepom našom"

Radio pod maskom: Dječja karnevalska povorka i snimanje "Lijepom našom"

Foto: Pixsell

Najmlađi će u subotu, 16. veljače, prošetati Korzom i pokazati koliko je velika dječja mašta i kreativnost. Cijela vojska vrtićara i osnovnoškolaca prezentirat će svoje maske i pokazati koliko se trud uložen u izradu maski itekako isplati.

Dječja karnevalska povorka počinje u 13 sati, a u njoj će sudjelovati gotovo 5 tisuća djece u 62 karnevalske grupe vrtićke i osnovnoškolske dobi.

Zabave i plesa na Korzu u subotu sigurno neće nedostajati te će nas prije početka povorke zabavljati zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a na Trgu Republike Hrvatske čekaju nas Prve riječke mažoretkinje.

Nova Kraljica Riječkog karnevala Nikol Marelja Bošnjak i Meštar Toni predvodit će Dječju karnevalsku povorku zajedno s novim princom Daliborom Vranješom i princezom Leonom Tepša te njihovim pratiteljima Rokom Miše Videčak, Stellom Paulić i Magali Paliskom.

Povorka će se kretati rutom od Rive, preko Trga 111. brigade HV-a, Trga Republike Hrvatske, Korza, Scarpine ulice, Trga bana Jelačića, Ribarske ulice, pa do Grobničke rive, a završava u zgradi Export Delte. Svi oni koji neće moći taj dan doći na Korzu mogu mališane pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri, na mrežnim stranicama Riječkog karnevala ili na YouTubeu.

A u srijedu, 20. veljače u 19 sati u Centru Zamet očekuje nas glazbeni spektakl "Lijepom našom", koji je najavio urednik i voditelj emisije Branko Uvodić. Snimaju se dvije emisije u trajanju od 75 minuta posvećene Riječkom karnevalu, karnevalskoj tradiciji Rijeke i okolice te maškaranim običajima našega kraja koje će se emitirati 2. i 9. ožujka na HTV-u, a u programu sudjeluju karnevalske grupe Zametski zvončari, Vavek parićani, Pehinarski feštari, Pehinarska gospoda, Lako ćemo, Halubajski zvončari uz Meštra Tonija te kraljicu Riječkog karnevala 2019. Nikol Marelja-Bošnjak, ali i glazbeni nastup muške i ženske Klape Kastav, Ženske klape Luka, KUD Zvir, Damira Badurine, Klape Flumen, Jelene Brajković, Koktelsa, Đania Maršana i brojnih drugih.

Poslušajte emisiju "Radio pod maskom":

Radio pod maskom, pripremila Iva Črnjar Ivančan

Komentari