Radio pod maskom - Humanitarni karnevalski bal

Radio pod maskom - Humanitarni karnevalski bal

Dah i dih prošlih vremena u palači Pomorskog i povijesnog muzeja (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Već petnaest godina subotnju večer prije velike završnice Riječkog karnevala Grad Rijeka organizira karnevalski bal. Bal je već devet godinu humanitarnog karaktera. Skraćena je trasa završne karnevalske povorke - zašto?

U 31. povorci Riječkog karnevala sudjelovat će deset i pol tisuća karnevalista u 117 karnevalskih grupa. Iako je prije nekoliko godina taj broj ograničen na 100, ove godine organizatori su odstupili jer je prijavljeno čak trinaest grupa sa sudionicima iz inozemstva: šest iz Italije, jedna s iseljenicima iz Bolivije koji žive u Italiji, dvije iz Crne Gore, te po jedna iz Slovenije, Srbije i Mađarske. Trinaesta grupa su studenti iz Erasmus Student Network s predstavnicima čitavog niza europskih zemalja.

Zbog tolikog broja sudionika trasa je skraćena, pa karnevalisti ove godine neće na sušačku stranu. Povorka će, kao što je uobičajeno početi u podne, a završiti navečer. Duž trase je šest pozornica, a postavljene su i tribine s 200 mjesta za gledatelje. Ulaznice po cijeni od 50 kn u prodaji su u Turističkom informativnom centru na Korzu. 

Prihod humanitarnog bala Grada Rijeke i Rotary Cluba Rijeka - Sveti Vid ove godine je namijenjen preuređenju i opremanju riječke podružnice Dječjeg doma Ivana Brlić Mažuranić na Potoku u kojem su smještene bebe. Ulaznice, 300 kn za dvije osobe, također su u prodaji u TIC-u. Potvrđen je dolazak hrvatskog predsjednika Ive Josipovića te veleposlanika Austrije, Belgije, Čilea, Finske, Indije, Japana, Kanade, mađarske, Norveške, Poljske i Koreje. 

Radio Rijeka tradicionalno podržava Riječki karneval kao medijski pokrovitelj, a već sedamnaest godina emitiramo i karnevalsku emisiju Radio pod maskomEmisiju priprema Filomena - Tatjana Sandalj: 

 

Komentari