Radio pod maskom - Karneval i nove tehnologije

Radio pod maskom - Karneval i nove tehnologije

Riječki karneval je osamnaesti put na internetu, dostupan i na najnovijoj generaciji uređaja (Foto: TZ grada Rijeke)

Riječki karneval je i dalje jedina takva manifestacija u svijetu koju uživo prenose na internetu. Prijenos slavi punoljetnost, a od ove godine prilagođen je i novoj generaciji pametnih uređaja.

Radio Rijeka i Multilink već su 1996. godine bili na internetu, a već godinu kasnije na naš balkon iznad Korza postavljena je prva kamera s koje su nove slike Riječkog karnevala u svijet išle svake tri minute. 

Vrijeme je prolazilo, mijenjala se tehnologija, a posljednjih godina bilježili smo sve više gledatelja prijenosa. Prije dvije godine bilo ih je 26 tisuća, a lani čak 39 tisuća iz 86 zemalja. Ako mislite da povorku gledaju samo iseljeni Hrvati ili ljudi iz susjednih zemalja, eto greške! Mreža je zabilježila poglede iz Konga, Nikaragve, Novog Zelanda i Bangladeša.

Stranica www.rijecki-karneval.hr zanimljiva je i tijekom godine. Od prošle godine otvarana je 195 tisuća puta, a više od 15 tisuća puta gledane su snimke dječje i velike karnevalske povorke. 

Ove godine TZ grada Rijeke i Multilink pobrinuli su se da prijenos bude primjereno dostupan i na pametnim telefonima i na tablet uređajima, a pri tom ne morate instalirati nikakve dodatne programe. Sve je već isprobano na prijenosu dječje povorke. 

Radio Rijeka tradicionalno podržava Riječki karneval kao medijski pokrovitelj, a već sedamnaest godina emitiramo i karnevalsku emisiju Radio pod maskomEmisiju priprema Filomena - Tatjana Sandalj: 

Radio pod maskom - Karneval i nove tehnologije, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari