Radio pod maskom - Karnevalski krešendo

Radio pod maskom - Karnevalski krešendo Radio pod maskom - Karnevalski krešendo
Jotu, palentu kumpiricu i vino za građane su pripremili riječki obrtnici (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka) Jotu, palentu kumpiricu i vino za građane su pripremili riječki obrtnici (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka)
Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka
Po običaju - veliko zanimanje Riječana za maškaranu jotu (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka) Po običaju - veliko zanimanje Riječana za maškaranu jotu (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka)
Svoju porciju jote, palente kumpiricu i vina kupio je i gradonačelnik Vojko Obersnel (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka) Svoju porciju jote, palente kumpiricu i vina kupio je i gradonačelnik Vojko Obersnel (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka)
Ekipa HRT Centra Rijeka u poslu (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka) Ekipa HRT Centra Rijeka u poslu (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka)
Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka
Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka
Kotlići su spremni, pripremaju se sastojci za maneštru (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka) Kotlići su spremni, pripremaju se sastojci za maneštru (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka)
Vatra je zapaljena, to je važno - rukovoditelj HRT Centra Rijeka Vladimir Rončević (Foto: Ivana Bilen/HRT Centar Rijeka) Vatra je zapaljena, to je važno - rukovoditelj HRT Centra Rijeka Vladimir Rončević (Foto: Ivana Bilen/HRT Centar Rijeka)
I meštar Toni pali vatru (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka) I meštar Toni pali vatru (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka)
Maškarana rotarijanska maneštra (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka) Maškarana rotarijanska maneštra (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka)
Sve se dimi... (Foto: Ivana Bilen/HRT Centar Rijeka) Sve se dimi... (Foto: Ivana Bilen/HRT Centar Rijeka)
Maškarana rotarijanska maneštra (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka) Maškarana rotarijanska maneštra (Foto: Boris Kanazir/Radio Rijeka)
Mmmm, i ovo je potrebno da bi maneštra bila dobra! (Foto: Ivana Bilen/HRT Centar Rijeka) Mmmm, i ovo je potrebno da bi maneštra bila dobra! (Foto: Ivana Bilen/HRT Centar Rijeka)
Foto: Ivana Bilen/HRT Centar Rijeka Foto: Ivana Bilen/HRT Centar Rijeka

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Dan uoči velike završnice 31. Riječkog karnevala u gradu je mnoštvo programa, a za sutra je najvažnija informacija da je ruta kojom prolazi povorka ponešto skraćena.

Humanitarna rotarijanska karnevalska maneštra kuhala se od 11 sati u Bazarigovu prolazu. Osim riječkog i opatijskog Rotary kluba gosti su stigli i iz cijele Hrvatske i Slovenije, a kotizaciju od 1500 kuna sedam timova platilo je u korist Odjela za slijepu i slabovidnu djecu u OŠ Pećine. Najbolju maneštru skuhala je ekipa Radio Rijeke, drugo mjesto pripalo je sponzorskoj ekipi Bodulske osovine, a treće Rotary klubu Rijeka - Sveti Vid. Kuhalo se i na Trgu Republike Hrvatske, Udruženje obrtnika Rijeka osmi je put pripremalo maškaranu jotu i palentu kumpiricu. U škrabici 'Daj ča daš' prikupljali su se prilozi koji uz prihod od prodaje jote i vina idu Udruzi roditelja za pomoć mentalno retardiranim osobama i osobama s celebralnom paralizom Sunce iz Rijeke.

Humanitarni bal Grada Rijeke i Rotary cluba Rijeka - Sveti Vid večeras će u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja okupiti brojne goste, ljude dobre volje koji su kupnjom ulaznica donirali Dom za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić, odnosno njihovu podružnicu u Rijeci u kojoj su smještena najmanja djeca. Balu će prisustvovati mnoštvo veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj. 

Maškarani maraton radio Rijeke večeras, po običaju, organizira Noć meštra Tonija i riječkih maškara. A sutra smo s ponosnim brojem 25., koliko je godina najstarijoj pratećoj manifestaciji Riječkog karnevala, u maškaranoj povorci. 

Drugi Karmelino Party organiziraju Udruga Karmelino i Zumba centar Andrea. Od 19:30 na glavnoj pozornici na riječkom Korzu i oko njega pleše se zumba i samba, gostuju inozemne karnevalske skupine, a moći ćete vidjeti i koreografiju kojom su Pom-f-rijevci priskrbili nagradu za najbolji scenski nastup na izboru Kraljice karnevala. 

Po završetku povorke sutra isti ti Pom-f-rijevci spalit će pusta na moru pred Adamićevim gatom. A za što je sve kriv Vido Šević poslušajte u posljednjoj ovogodišnjoj emisiji Radio pod maskom. Radio Rijeka tradicionalno podržava Riječki karneval kao medijski pokrovitelj, a već sedamnaest godina emitiramo i karnevalsku emisiju Radio pod maskom. Emisiju priprema Filomena - Tatjana Sandalj: 

Radio pod maskom - Karnevalski krešendo, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari