Radio pod maskom: Lovranski karneval

Radio pod maskom: Lovranski karneval Radio pod maskom: Lovranski karneval
Foto: Istog Žorž / TZ Lovran Foto: Istog Žorž / TZ Lovran

Foto: Istog Žorž / TZ Lovran

Lovranski karneval trajat će od 17. siječnja do 14. veljače, a za sudjelovanje u njihovoj karnevalskoj povorci 4. veljače još ima mjesta. Prvi put pridružit će im se Grobnički dondolaši, a dvjestotinjak gostiju u Lovranu i okolici toga će vikenda boraviti baš zbog karnevala.

Počelo je peto godišnje doba. Dio maškaranog svijeta čeka da se oglasi Antonjski rog, a s druge strane Grobnički dondolaši ovog vikenda obahajaju Čavle i Jelenje; počinje Paški zimski karneval, maškarani tanci su u Škrljevu, Hreljinu i Bakru. Mesopustari Kraljevice zastavu će dignuti u subotu u 17 sati.

Lovranski karneval trajat će od 17. siječnja do 14. veljače, a program su najavili današnjom konferencijom za novinare, s koje pozivaju sudionike njihove karnevalske da se prijave jer još ima mjesta do zaključnog broja od 40 karnevalskih grupa i 2500 sudionika.

Prvi put u povorci će im se pridružiti Grobnički dondolaši, a dvjestotinjak gostiju u Lovranu i okolici tog vikenda boravit će baš zbog karnevala.

Iz bogatog programa izdvajamo da će prvi put, na Antonju, Udruga umirovljenika organizirati ples pod maskama u obnovljenom lovranskom kinu, a lovranski karnevalisti prvi put će u uzvratni posjet svojim tradicionalnim gostima, kurentima iz Ptuja. Detalji programa Lovranskog karnevala dostupni su na internetskoj stranici TZ Lovrana, ovdje.

HRT Radio Rijeka već dvadeset godina karnevalska događanja prati u emisiji "Radio pod maskom". U prvoj ovogodišnjoj, o Lovranskom karnevalu govori predsjednik 95 godina starog Pusnog društva "Toronjera" Radovan Trinajstić, poslušajte:

Radio pod maskom: Lovranski karneval

Komentari