Radio pod maskom - Maškarana kuhinja i Karmelino party

Radio pod maskom - Maškarana kuhinja i Karmelino party Radio pod maskom - Maškarana kuhinja i Karmelino party
Klaunica Karmelino na Dječjoj povorci (Foto: Klaunica Karmelino) Klaunica Karmelino na Dječjoj povorci (Foto: Klaunica Karmelino)
Maškarana maneštra (Foto: Grad Rijeka) Maškarana maneštra (Foto: Grad Rijeka)

Vela padela maškarane jote, sutra kažu 700 porcija (Foto: mojarijeka.hr)

Subota pred završnu karnevalsku povorku već godinama je u znaku humanitarne maškarane kuhinje. Prijepodne na riječkom Korzu kuhaju se jota i maneštra. A od prošle godine subotnja večer na Korzu u znaku je Karmelino partya.

Humanitarnu rotarijansku karnevalsku maneštru kuhat će sutra osam timova u Bazarigovom prolazu. Osim riječkog i opatijskog Rotary kluba gosti stižu iz cijele Hrvatske i Slovenije, a kotizaciju od 1500 kn uplatit će u korist Odjela za slijepu i slabovidnu djecu u Osnovnoj školi Pećine. Taj je program natjecateljskog karaktera, pa nakon što žiri kuša sve maneštre ne ostane puno za pučanstvo. 

Zato će šira javnost na svoje doći na Trgu 128. brigade HV gdje od 11 sati Udruženje obrtnika Rijeka osmi put kuha maškaranu jotu. Porciju jote prodavat će za deset, čašu vina za pet kuna, bit će i palente kumpirice, a postavit će i škrabicu 'Daj ča daš'. Sav prihod namijenili su Udruzi roditelja za pomoć mentalno retardiranim osobama i osobama s celebralnom paralizom Sunce iz Rijeke. Većina organizacijske ekipe je iz Sekcije ugostitelja Udruženja, a pomoći će im i učenici Ugostiteljske škole Opatija. 

Na i pred pozornicom na Korzu, sutra navečer, od 19:30 Udruga Karmelino i Zumba centar Andrea organiziraju plesnu maškaranu zabavu. Cilj Karmelino partya je da se zabave svi, pa u ritmovima zumbe i sambe mogu skakutati svi dobre volje. I tako rasplesano uskakutati na veliko finale Riječkog karnevala. 

Radio Rijeka tradicionalno podržava Riječki karneval kao medijski pokrovitelj, a već sedamnaest godina emitiramo i karnevalsku emisiju Radio pod maskom. Emisiju priprema Filomena - Tatjana Sandalj: 

Komentari