Radnici TIBO-a dobili plaću za prosinac, pokrenut dio proizvodnje

Radnici TIBO-a dobili plaću za prosinac, pokrenut dio proizvodnje

Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka

Radnici matuljske tvornice brodske opreme TIBO dobili su danas jednu zaostalu plaću, onu za prosinac. Rezultat je to dogovora dviju uprava, TIBO-a i "Uljanik Grupe", koje su obećale i isplatu plaće za siječanj najkasnije u srijedu 1. travnja.

Na račune 85 radnika matuljske tvornice brodske opreme TIBO uplaćena je jedna zaostala plaća - ona za prosinac, dok se siječanjska plaća očekuje sljedećih dana. Zbog obećanja da će danas dobiti jednu plaću, radnici TIBO-a odgodili su najavljeni izlazak na ulicu, no nastavljaju štrajk u kojem su od prošle srijede.

Ipak, rekao je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u TIBO-u Željko Bilić, radnici ne žele piliti granu na kojoj sjede i stoga je pokrenut dio proizvodnje - hitna isporuka dijelova za trajekt "Supetar". Bilić naglašava da je rok za isplatu druge plaće srijeda, 1. travnja, te ako se obećanja ne ispoštuju, najavljuje radikalnije sindikalne akcije.

Dobiveni novac rješava tek dio problema, a rješenje kojem se TIBO-vci nadaju i priželjkuju ga, jest da tvrtka uđe u "Uljanik Grupu". Kako navodi Bilić, ovako maleni ne mogu opstati na tržištu zbog većih igrača koji ne plaćaju svoje račune i dobivenu robu.

O tvornici TIBO riječi je bilo i na sjednici Gospodarsko socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije. Javlja Larissa Smokvina:

Komentari