Radnicima MID-a napokon stigla plaća

Radnicima MID-a napokon stigla plaća

Foto: 3. maj MID

Radnicima Motora i dizalica 3. maj danas je na tekuće račune napokon 'sjela' plaća koju su trebali dobiti još u petak. Riječ je o isplati plaće za siječanj, a sutra bi im trebala biti doznačena i plaća za veljaču.

Iako im je obećano još u petak, radnicima Tvornice motora i dizalica 3. maj plaće jutros još nisu bile na tekućim računima. Član uprave Gradimir Šajn objasnio je da je uprava tvornice u petak dostavila svu traženu dokumentaciju, ali s obzirom da novac ide izravno s računa državnoga Centra za restrukturiranje i prodaju na račune radnika, oni ne znaju gdje je i zašto zapelo.

Predsjednik uprave Kristijan Cvjetović je zbog toga danas u Zagrebu, a zadnja informacija glasi da je jedna plaća isplaćena danas, a druga će biti sutra. U ovom tjednu bit će isplaćene i otpremnine radnicima MID-a koji su početkom godine dobili poslovno uvjetovane otkaze. Ako opet nešto ne zapne u papirologiji, jer novac je osiguran i isplaćuje se radnicima na tekuće račune izravno s računa CERP-a.

Tvornica motora i dizalica i dalje je u najtežoj situaciji od četiriju tvrtki kćeri 3. maja koje su nakon privatizacije brodogradilišta ostale u državnom vlasništvu. Skoro godinu dana nadležna državna tijela zapliću klupko oko tvornice te joj unatoč osiguranim sredstvima za zbrinjavanje viška radnika i financijsku konsolidaciju, opstojnost dovode u pitanje.

Komentari