Radost stvaranja čarolije zvuka - Kovačić i Fak oduševili riječku publiku

Radost stvaranja čarolije zvuka - Kovačić i Fak oduševili riječku publiku

Foto: HNK Ivana pl. Zajca

Koncert naziva "1 violončelo & 1 glasovir", treći po redu komorni koncert u riječkoj Mramornoj dvorani, u okviru programa HNK Ivana pl Zajca, na kojem su se predstavili vrsni mladi riječki umjetnici Petar Kovačić i Filip Fak, sinoć je oduševio mnogobrojnu publiku.

Dva punopravno raspjevana instrumenta, violončelo i glasovir, u sinoćnjoj koncertnoj priči nisu ni u jednom trenutku dvosatne izvedbe bili jedan drugome podređeni. Dva izuzetno talentirana umjetnika, violončelist Petar Kovačić i pijanist Filip Fak, unijeli su sve svoje emocije i snagu glazbenog doživljaja u vrlo ozbiljan i raskošno sastavljen program: Beethoven, Brahms, Schumman, Piazzolla i Rossini.

Prostor Mramorne dvorane ispunio je plemenit i topao zvuk čela, čist u dubinama i visinama, raspjevanih poteza gudala i čvrstih fortissima te suptilno izražajne dinamike. Uz njega, ritmički precizan, nenametljiv, a istovremeno solistički izražajan, glasovir je preo svoju priču usporedo sa zaokruženim zvukom violončela. Petar Kovačić i Filip Fak vrlo su se dobro razumjeli i disali zajedničkim glazbenim dahom, osjećajući izraz onoga drugoga i znalački upotrijebivši svoju mladost i radost stvaranja čarolije zvuka, koja je posve pokorila mnogobrojnu publiku u ispunjenoj dvorani. Skromni, vedri, osjećajni i nadasve umjetnici, poklonili su prezadovoljnoj publici još dva dodatka, Camusa Saint Saensa i Matza. Poslušajte prilog o koncertu te reakciju publike:

Komentari