Rakan Rushaidat kao Michelangelo: Veliki sam zaljubljenik u kazališnu igru

Rakan Rushaidat kao Michelangelo: Veliki sam zaljubljenik u kazališnu igru Rakan Rushaidat kao Michelangelo: Veliki sam zaljubljenik u kazališnu igru
Rakan Rushaidat kao Michelangelo (Foto: HNK Ivana pl. Zajca) Rakan Rushaidat kao Michelangelo (Foto: HNK Ivana pl. Zajca)

Rakan Rushaidat (Foto: Pixsell)

Naslovnu ulogu u upravo održanoj premijeri drame "Michelangelo" u riječkom HNK Ivana pl. Zajca, odigrao je filmski, kazališni i televizijski glumac iz Zagreba, Rakan Rushaidat koji je bio i gost našeg radija.

Razgovor je vođen na balkonu radija, odakle se pruža prekrasan pogled na srce Rijeke, naše riječko Korzo. "Predstava je jako zanimljivo koncipirana, sastavljena je od tri dijela i igra se bez pauze", priča Rushaidat o predstavi "Michelangelo" i kaže kako mu je tek treći dio otkrio smisao njegovog lika i što on treba osjećati igrajući u toj zaista začudnoj i stilski slikovito izrađenoj predstavi.

Rakan Rushaidat je jordansko-hrvatskog podrijetla, otac mu je Jordanac, majka Hrvatica, rođen u Jordanu, no u Hrvatsku je došao s roditeljima kada je imao samo dvije godine. U Rijeci je često boravio radeći ili gostujući u predstavama.

Zaljubljenik u kazališnu igru, pa onda i u rad na filmu, ali bez prevelike želje za televizijskim ulogama koje nisu kompatibilne s njegovim načinom rada i glume jer je to prebrza forma. "Najdraža su mi priznanja za Frljićevu predstavu "Mrzim istinu" i za predstavu "Kauboji", kaže Rakan Rushaidat.

O čemu su još razgovarali simpatični glumac Rakan Rushaidat i Gloria Fabijanić Jelović, poslušajte u audio zapisu:

Box In: Rakan Rushaidat, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari