Ralph Fiennes u Rijeci režira film o Rudolfu Nurejevu

Ralph Fiennes u Rijeci režira film o Rudolfu Nurejevu Ralph Fiennes u Rijeci režira film o Rudolfu Nurejevu
Ralph Fiennes u Rijeci (Foto: Goran Kovačić / Pixsell) Ralph Fiennes u Rijeci (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Ralph Fiennes u Rijeci (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Poznati britanski glumac Ralph Fiennes je u Rijeci, na snimanju filma naslova "The White Crow" ("Bijela vrana"), priče o svjetski poznatom baletanu Rudolfu Nurejevu. Riječki HNK Ivana pl. Zajca ustupio je svoj prostor za snimanje filma nastalog prema knjizi Julie Kavanagh i scenariju Davida Harea.

Ralph Fiennes slavan je postao ulogom esesovskog komandanta Goetha u filmu Schindlerova lista, a na ovome riječkom snimanju je s druge strane filmske kamere, kao redatelj filma. U ulozi Rudolfa Nurejeva pojavit će se ruski baletan Oleg Ivenko

Glasnogovornica Claire Gascoyne rekla nam je kako se film, osim u Rijeci, snima i u Parizu i Sankt Petersburgu, a nakon snimanja u Rijeci odlaze u Srbiju. Jučer su cijeli dan snimali izabrane riječke statiste u ulogama pijaniste, dirigenta, balerina i baletana.

"Fiennes nam je jučer na setu jednom prilikom rekao da svi izgledamo prekrasno i pridržao nam vrata, i to je gotovo sve što smo ga vidjeli jer je čovjek zaista prepun posla", rekla nam je jedna od statistica u filmu Dora Vukičević. "Naše statiranje se svodilo na to da prisustvujemo jednoj sceni u kojoj glumimo živu scenografiju, što je dosta dugo trajalo i bilo poprilično naporno jer smo morali biti dosta mirni. Sve u svemu, bilo je krasno", rekla nam je Dora. Poslušajte: 

Statistica Dora o snimanju s Fiennesom, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari