Razgovarali smo s Goranom Kulenovićem - autorom serije Crno bijeli svijet

Razgovarali smo s Goranom Kulenovićem - autorom serije Crno bijeli svijet

Foto: Pixsell

Kako mladim glumcima najbolje objasniti tko je bio i koliko je bio popularan Goran Bregović? To je samo jedno od pitanja koje smo postavili Goranu Kulenoviću autoru popularne HRT-ove serije Crno bijeli svijet.

Vrlo smo zadovoljni reakcijama gledatelja nove sezone Crno - bijelog svijeta, rekao nam je Goran Kulenović, redatelj i scenarist iz Zagreba kojeg smo nazvali ocem Crno bijelog svijeta. Ha, ha, mi Hrvati svuda tražimo očinske figure. Više volim reći da sam autor serije.

Na pitanje kako su mladim glumcima objašnjavali kako se živjelo u osamdesetima naveo nam je primjer Karla Maloče koji glumi Žaca kada je tražio objašnjenje kako se ponašati u trenutku kad se odjednom uz njega pojavi Goran Bregović.

Pitali smo ga: Koga ti slušaš?, a on nam je nabrojao neke repere za koje mi nikada nismo čuli. E, pa tako se ponašaj, kao da su se oni pojavili kraj tebe, pa još malo više iznenađeno. Inače, odgovore na pitanja o osamdesetima mlađi glumci uglavnom su tražili od svojih roditelja, rekao je Kulenović.

Iz riječke perspektive zanimljiva nam je bila pojava Marine Perazić u seriji kao i drugih riječkih glazbenika. Da, i Termiti, i Parafi, i Xenia, pa u prvoj sezoni i 777, svi su oni obilježili vrijeme osamdesetih, naravno da su se pojavili u našoj seriji.

Kako završava serija?, pitali smo Kulenovića, a on je spremno uz smijeh odgovorio: Pa nećemo spojlati. Veliki pozdrav slušateljima Radio Rijeke i gledateljima Crno bijelog svijeta.

Goran Kulenović - autor serije Crno bijeli svijet, pripremio Alen Čemeljić

Komentari