"Različiti, a ipak isti": riječka slikovnica uz koju se uči suživot

"Različiti, a ipak isti": riječka slikovnica uz koju se uči suživot "Različiti, a ipak isti": riječka slikovnica uz koju se uči suživot
Mape temeljem kojih je nastala slikovnica (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka) Mape temeljem kojih je nastala slikovnica (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka)
Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka
Uz slike i tekst... (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka) Uz slike i tekst... (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka)
... i zadaci za rješavanje (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka) ... i zadaci za rješavanje (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka)
Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka
Mali autori slikovnice u prvom redu (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka) Mali autori slikovnice u prvom redu (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka)
Publika okupljena na predstavljanju (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka) Publika okupljena na predstavljanju (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka)
U rukama čitatelja (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka) U rukama čitatelja (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka)

Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka

"Različiti, a ipak isti" naslov je slikovnice što je predstavljena u riječkoj gradskoj vijećnici kao rezultat projekta "Razlike među ljudima" Dječjeg vrtića Rijeka. Slikovnica je prevedena na makedonski, slovenski i albanski jezik.

Djeca su posjećivala nacionalne manjine koje žive u Rijeci, a nakon toga nastali su radovi kojima su interpretirali ono što su vidjeli i naučili.

"Razlike među ljudima" su, na razini Hrvatske, nagrađene poveljom Središnjeg koordinacijskog odbora akcije Gradovi i općine prijatelji djece kao jedna od Naj-akcija za djecu 2016. 

Osim o manjinama, djeca su u projektu naučila i ponešto o specifičnostima hrvatskih regija, a razlike su uočavali na zemljopisnoj karti te promatrajući tradicijsku odjeću i premete, slušajući govor, pjesme... Zahvaljujući suradnji s manjinama, slikovnica je prevedena na makedonski, slovenski i albanski jezik. 

Komentari