[RECEPT] : Voćno nebo usuret Suzama svetog Lovre

[RECEPT] : Voćno nebo usuret Suzama svetog Lovre

Suze svetog Lovre (Foto: Pixsell)

Jasminka Sušanj nepresušni je izvor recepata, a za današnju emisiju pripremila je recept za voćno nebo. Jasminku je za ovaj kolač inspirirao nadolazeći događaj Suze sv. Lovre, kada ćemo svi zasigurno pogled uputiti u nebo. Recept pronađite u nastavku.

Sastojci:

Za biskvit: 200g putra, 200g šećera, malo soli, 4 jaja, 1 prašak za pecivo
Za nadjev: 500g malina ili borovnica
Za kremu: 1 vrećica želatine, 3žl. vode, pola litre mlijeka, 1 puding od vanilije, 100g šećera, 2,5 dl vrhnja, 2,5 dl likera od jaja ili nekog drugog kremastog likera po izboru

Postupak:

Peć zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih a lim obucite u masni papir. Dobro istucite putar sa šećerom i solju pa dodajte jedno po jedno jaje i na kraju brašno s praškom za pecivo. Smjesu izlijte u pripremljeni pleh i pospite pripremljenim voćem pa stavite peći na 180 stupnjeva Celzijevih oko pola sata. Ohladite.

Želatinu stavite da nabubri u 3 žlice hladne vode. U pola litre mlijeka umješajte šećer i prašak za puding pa skuhajte kremu. Skinite s vatre pa u još vrelu najprije dobro umješajte želatinu, a potom liker i slatko vrhnje. Odmah prelijte preko ohlađenog biskvita, poravnajte i stavite u frižider preko noći. 

Sutradan kolač narežite po želji i ukrasite poljupcima od šlaga. Uživajte! Poslušajte recept naše Jasminke:

Voćno nebo, pripremio Dražen Zima

Komentari