Recesijsko kićenje i bonovi za umirovljenike

Recesijsko kićenje i bonovi za umirovljenike

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Ovogodišnje blagdansko ukrašavanje Rijeke košta samo 380 tisuća kuna, za razliku od 800 tisuća potrošenih prije tri godine. Najsiromašniji riječki umirovljenici i ove godine dobit će poklon-bonove.

Koncepcija blagdanskog kićenja grada i dalje je recesijska. Budžet za ukrašavanje ove je godine samo 380 tisuća kuna i troši se samo na montažu postojećih ukrasa i zamjenu neispravnih lampica. Prije tri godine za kićenje grada utrošeno je 800 tisuća kuna. Od 5. prosinca do 8. siječnja blagdanska rasvjeta i dekoracije krasit će centar Rijeke i područje ispred 10 mjesnih odbora, a samo jedna velika jelka smještena je ispred zgrade gradske uprave na Korzu. 

Sljedeći će tjedan na adrese najsiromašnijih riječkih umirovljenika početi stizati poklon-bonovi od 300 kuna za kupovinu u trgovačkom lancu Plodine. Blagdanski poklon namijenjen je umirovljenicima koji su već ostvarivali socijalnu pomoć Grada Rijeke, odnosno onih koji imaju mirovinu manju od 1400 kuna. Bonovi će se moći iskoristiti od 15. prosinca do 15. siječnja, rečeno je na gradonačelnikovu kolegiju.

Komentari