Rezerve krvi u Rijeci su snižene - spasite život, darujte krv!

Rezerve krvi u Rijeci su snižene - spasite život, darujte krv!

Foto ilustracija: Pixsell

Kao i svake godine, tijekom turističke sezone u bolnicama su povećane potrebe za krvlju jer se i broj ljudi dolaskom turista povećava. Provjerili smo kakva je situacija u Primorsko-goranskoj županiji.

"Naše rezerve u Kliničkom zavodu za tranfuzijsku medicinu krvi su snižene. Ide nam, naravno blagdan 15. i vikend koji slijedi nakon toga, tako da molimo darivatelje da dođu darivati krv sutra do 19 sati, a na Kastvu smo u subotu 17. kolovoza", pozvala je na darivanje krvi transfuziologinja Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu riječkog KBC-a Snježana Skorup Buneta.

Zavod opskrbljuje dozama krvi tri županije: Primorsko-goransku, Istarsku i Ličko-senjsku, zato rado čekaju sve darivatelje, a posebno krvnih grupa A+, 0+ i 0-, kaže Skorup Buneta.

Ivo Vidotto, predsjednik Savjeta Dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka naglasio je izvanrednu suradnju s transfuziologijom. "Suradnja između nas i Kliničkog zavoda za tranfuzijsku medicinu je stalna i mi šaljemo darivatelje na transfuziju putem SMS-a ili direktnim telefonskim zvanjem, tako i organiziranjem raznih akcija kao što je ova u subotu na Šporovoj jami na Kastvu", naglasio je Vidotto.

Zadovoljan je suradnjom, ali Vidotto je uputio i apel. "Ja bih zamolio sve one koji možda nisu darivatelji, a mogli bi biti, da učine taj mali korak jer time će učiniti jednu veliku stvar za naše zdravstvo", zaključio je. Razmislite, možda baš vi spasite nečiji život. Poslušajte reportažu Olivere Vinković:

Snižene zalihe krvi u Rijeci, pripremila Olivera Vinković

Komentari