Ri Lit protiv kovida: pandemijska Noć velikog čitanja u četvrtak na YTubeu

Ri Lit protiv kovida: pandemijska Noć velikog čitanja u četvrtak na YTubeu

Foto: RiLit FB

U četvrtak 23. travnja u 20:15 sati na YouTube kanalu održat će se Noć velikog čitanja 2020 članova književne skupine Ri Lit. Iako je prošle godine čitanje održano pod naslovom Delete RiLit, ipak su odlučili poništiti svoju odluku o "zajedničkom nenastupanju" te održati novo, osmo čitanje.

Ri Lit je neformalna književna skupina riječkih autora povezanih radi reafirmacije promocije i pojačane konzumacije književnog stvaralaštva, piše na njihovoj Facebook stranici. Prvi zajednički nastup održali su 2013. godine u Dvorani Filodrammatice u Rijeci, a postava u kojoj od tada nastupaju stalno se širi i mijenja. Ono što je zajedničko svim njihovim nastupima, u Rijeci ali i u drugim gradovima, jest to što se u dupkom punim dvoranama uvijek tražilo mjesto više.

"U prirodi je čovjeka, pa tako i Ri Litovaca, brza prilagodba novom kontekstu koji nam je nametnula epidemija izazvana koronavirusom. Zato će Ri Lit po prvi puta nastupiti iz svojih najprivatnijih prostora: iz kuhinje, spavaće ili dnevne sobe, pa možda čak i iz kupaonice, postaviti izložbenu galeriju lica koja će čitati svoje kratke priče. Distopijski, viralno, ali pristupačno na trenutno jedini mogući način."

Tako je u priopćenju upućenom javnosi obrazložen poziv da im se pridružimo u četvrtak 23. travnja, tijekom Noći knjige, na YouTube kanalu, pod nazivom Noć velikog čitanja 2020. Desetero autora uživo će čitati svoje rukopise: Doris Pandžić, Dunja Matić, Gordana Brkić Žagar, Željka Horvat Čeč, Enver Krivac, Igor Beleš, Milan Zagorac, Zoran Krušvar, Izet Medošević i Davor Mandić.

Linkovi će biti objavljeni na Facebook stranici RiLita. "Ne pokušavajte se opirati. Otpor je uzaludan", poručuju RiLitovci. Mi ih slušamo (i gledamo).

Komentari