Ri Teatar u Kalvariji upisuje 40. generaciju Škole glume

Ri Teatar u Kalvariji upisuje 40. generaciju Škole glume

Foto: Ri Teatar

Ri Teatar organizira jubilarnu 40. Školu glume za uzrast iznad 17 godina, koja će se odvijati u Kulturnom centru Kalvarija. Škola će trajati četiri mjeseca, od listopada 2021. do siječnja 2022., a završit će diplomskom predstavom.

U ovih 39 generacija, školu glume Ri Teatra završilo je 496 polaznika od 17 do 59 godina. Trenutno je njih preko 30 u profesionalnim vodama, što na raznim akademijama, što već kao zaposleni glumci u raznim kazalištima.

Kao gosti vikend radionica sudjelovali su poznati i priznati glumci, redatelji, koreografi, scenografi (npr. Vili Matula, Špiro Guberina, Nina Kleflin, Anastazija Balaž, David Petrović, Jadran Grubišić itd…), a kao diplomske predstave igrani su tekstovi hrvatskih i europskih pisaca, te su dramaturški obrađena i izvođena djela poput "Leteći circus Monty Pythona", "Iz života kukaca" braće Čapek, "Nevidljivi gradovi" Itala Calvina i mnoga druga.

40. škola glume Ri Teatra će biti organizirana u obliku vikend radionica koje će voditi profesionalni glumci i redatelji, a u koordinaciji glumca i redatelja Ri Teatra Bojana Lakoša i asistenciju mladih glumaca iz 39. generacije.

Upisi se održavaju nedjeljom, 12., 19. i 26. rujna 2021. u 17 sati u Kulturnom centru Kalvarija, Kalvarija 8, Rijeka. "Upisi nisu audicija i nije potrebno pripremiti ništa, a o detaljima, točnim terminima i svemu ostalome će se saznati upravo tada, na samim upisima", poručuju iz Ri Teatra.

Satovi glume održavat će se subotom i nedjeljom, a povremeno i radnim danom (prema dogovoru). Početak je predviđen za 02. listopada 2021. Dodatne informacije možete dobiti na telefonskim brojevima 051/375-866 i 091/253-8991 ili e-mailu ri.teatar@ri.t-com.hr.

Komentari