Riječani do propusnice putem aplikacije na gradskim mrežnim stranicama

Riječani do propusnice putem aplikacije na gradskim mrežnim stranicama

Šetnja praznim Korzom (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Na portalu Grada Rijeke od danas je dostupan i jednostavni obrazac / aplikacija putem kojeg će se izdavati propusnice za građane Rijeke, obavezne nakon što je Nacionalni stožer 23. ožujka donio odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Građanima Rijeke propusnice izdaje Gradski stožer Civilne zaštite Grada Rijeke, a od se zahtjevi za propusnice podnose putem online formulara / aplikacije dostupne na naslovnici portala Grada Rijeke (www.rijeka.hr)

Po ispunjavanju formulara, građanin na svoju mail koji je unio u formular dobiva najprije obavijest o zaprimanju zahtjeva, a potom i samu propusnicu.

Propusnica se može isprintati kako bi se pokazala policiji ili se može koristiti u zaprimljenom elektroničkom obliku i pokazati policiji na mobilnom uređaju.

Podsjećamo, Stožer civilne zaštite Grada Rijeke propusnice izdaje isključivo za građane Grada Rijeke, koji iz vitalnih obiteljskih razloga i okolnosti moraju napustiti područje Grada Rijeke. 

Svi građani koji su do sada već poslali zahtjev za izdavanje propusnice na aktivnu elektroničku poštu propusnice.cz@rijeka.hr, zahtjev ne moraju ponovo podnositi. Ti su zahtjevi u razmatranju i bit će riješeni u najkraćem mogućem roku. 

Zbog velikog broja pristiglih zahtjeva za propusnice, kao i procedure provjere koju svaki zahtjev mora proći, Grad Rijeka moli građane za strpljenje i ujedno svim građanima zahvaljuje na strpljenju.

Informacije o propusnicama koje se izdaju tijekom pandemije koronavirusa, građani Rijeke mogu dobiti na broj telefona 051/209-478, koji je dostupan svakog dana (i vikendom) od 8 do 20 sati, te na mail adresu Stožera civilne zaštite Grada Rijeke stozer.cz@rijeka.hr.

Podsjećamo također kako prema odluci Stožera Civilne zaštite RH građani svoje mjesto prebivališta i/ili stalnog boravka mogu napuštati i u posebnim okolnostima radi obavljanja posla, za što potrebnu propusnicu izdaje isključivo poslodavac.

Komentari