Riječanin Dasen Jardas doprvak svijeta u crossmintonu

Riječanin Dasen Jardas doprvak svijeta u crossmintonu

Dasen Jardas i Mario Lipovšek (foto: Virna Baraba / Radio Rijeka)

Znate li što je crossminton? Znate li da je Riječanin juniorski doprvak svijeta u tom sportu? Ako ne znate o kojemu je sportu riječ i tko je Riječanin koji postiže izvanredne rezultate u toj disciplini, onda morati poslušati današnju emisiju „Na obed“.

Otkrit ćemo vam da se radi o Dasenu Jardasu, dvadesettrogodišnjem Riječaninu koji se bavi crossmintonom. To je kombinacija tennisa, squasha i badmintona. Radi se o manje poznatom sportu ali iz godine u godinu sve više raste, kaže Dasen koji je juniorski doprvak svijeta i trenutno peti na svjetskoj rang listi. Nadam se da će biti bolje na kraju sezone, rekao nam je Dasen koji je dobio to neobično ime po noniću koji je s otoka Brača. To ime ujedno spaja prva slova imena njegovih roditelja - Darko i Senka. 

Dasen se bavio raznim sportovima: tennisom, plivanjem, rukometom (idol mu je bio Mirza Džomba) i na kraju izabrao badminton i crossminton. I nekoliko članova njegove obitelji bavili su se sportom. Pranono Dragutin Ciotti bio je prvi Riječanin koji je osvojio olimpijsku medalju u gimnastici. Bilo je to 1928. godine u Amsterdamu. I tata Darko je bio sportaš, bavio se veslanjem. Bio je višestruki prvak Hrvatske i Jugoslavije u četvercu bez kormilara i osmercu. Moja starija braća Veljko i Mladen bili su mi uzori i dosta su mi pomogli što se tiče sporta, otkrio nam je Dasen koji voli otići na utakmice NK Rijeke. To mu je glavna zanimacija a valja napomenuti da je njegov nono bio dopredsjednik kluba s Kantride 1978. godine kada je riječka momčad osvojila Kup Jugoslavije. 

Što je privuklo Dasena crossmintonu? Kako je surađivao s poznatom dizajnerskom markom? Kakav je bio učenik i tko mu je jedan od najboljih prijatelja? Gdje je putovao? Na sva ta pitanje dobit ćete odgovore ako poslušate današnji „obed“:

 

 

 

 

 

Na obed: Dasen Jardas, pripremio Mario Lipovšek

Komentari